ZLOČIN ŠOKIRAO REGION

Ovo je žena koja je ubijena u Šipovu: Nevjenčanog supruga prijavljivala za nasilje, jutros ostavila djecu kod svekrve

Nikola je osumnjičen da je jutros u automobilu hicima iz pištolja ubio Anđelku, nakon čega je pokušao da izvrši samoubistvo pucajući sebi u glavu

Anđelka: Ubio je nevjenčani suprug. ATV

E. Ć.

12.8.2024

Anđelka M. (34), koja je ubijena u Šipovu, u dva navrata je protiv svog nevječanog supruga Nikole C. (38) podnosila prijave za nasilje u porodici, a jedna od tih istraga je obustavljena jer je Anđelka navodno odustala od krivičnog gonjenja, javlja ATV.

Nikola C. je osumnjičen da je jutros u automobilu hicima iz pištolja ubio Anđelku, nakon čega je pokušao da izvrši samoubistvo pucajući sebi u glavu. Ona je na mjestu ostala mrtva, dok je Nikola sa prostrijelnom rane glave prevezen u UKC RS gdje je operisan, nakon čega je podlegao povredama.

Izvor blizak istrazi za ATV otkriva da je Anđelka prvu prijavu protiv Nikole podnijela 2023., a drugu u maju ove godine.

- U oba slučaja je policija postupala po prijavama i protiv Nikole C. je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. U jednom slučaju istraga je obustavljena, jer je žrtva odustala od krivičnog gonjenja, dok je druga prijava i dalje u radu - kaže dobro upućeni izvor ATV-a.

Prema nezvaničnim informacijama Anđelka je, nakon napada u maju, napustila Nikolu i sa njihovo dvoje djece, starosti dvije i šest godina, je živjela kod rođaka. Međutim, svjedoci tvrde da su oni i poslije toga ostali u kontaktu i da su ih viđali zajedno.

Dosadašnja istraga ukazuje da je Anđelka jutros automobilom djecu dovezla kod Nikolinih roditelja na čuvanje. Nikola je navodno sačekao ispred kuće i kada je ona ostavila dejcu sjeo je u automobil i, kako se sumnja, počinio jezivi zločin, a potom pokušao da presudi sebi.

Zasad nije poznato gdje je i kako nabavio pištolj, ali se najvjerovatnije radi o nelegalnom oružju, što je predmet dalje istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.