OBAVLJEN UVIĐAJ

Detalji nesreće na Borcima: Teško povrijeđeni 18-godišnjak i maloljetnik iz Konjica, vozač uhapšen

Došlo do prevrtanja prikolice s čamcima za rafting u kojima su bili mladići

Novi Konjic

Meliha Smajkic

25.8.2024

Nakon uviđaja koji je u poslijepodnevnim satima obavljen na mjestu teške saobraćajne nesreće na putu Borci - Argud u mjestu Bukovica utvrđeno je, kako smo pisali, da su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede.

Radi se o 18-godišnjem A.E. i V.Z.(17) iz Konjica koji su se nalazili u čamcu za rafting natovarenim na prikolicu kombija, koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima prevrnula.

Kako nam je potvrdila dežurna tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog ureda Konjic, koja je rukovodila uviđajem, a koji su obavili pripadnici PS Konjic i OKP PU Konjic, policija je prijavu o nesreći dobila u 10.50 sati, kada im je javljeno da je došlo do prevrtanja prikolice na kojoj je bilo više čamaca za rafting te da su dvije osobe povrijeđene.

Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola i ekipa Hitne pomoći koja je mladiće nakon ukazane prve pomoći prevezla u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Tokom uviđaja je utvrđeno je da je vozilom Mercedes Vito i priključnim vozilom za prijevoz čamaca upravljao M.Dž. (60) koji je po naredbi tužiteljice lišen slobode.

Prema njenoj naredbi poduzete su sve neophodne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti ove teške nesreće.

Prema posljednjim informacijama, jedan od mladića je podvrgnut operativnom zahvatu, dok je drugi na dijagnostičkoj obradi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.