POJAVIO SE I SNIMAK

Nova paljevina vozila na Palama: Vasković tvrdi da iza svega stoji politika

Ova događaj se desio u nedjelju

Paljevina na Palama. slobodanvaskovic.blog

S. S.

prije 4 dana

Prošlu nedjelju na Palama je zapaljeno vozilo Tuareg. Kako piše novinar Slobodan Vasković, riječ je o vozilu vlasništvu Bojana Petrovića.

Na snimku se vidi kako maskirana osoba hladnokrvno pali vozilo.

Bojan Petrović je komšija Đorđa Jugovića, sina aktuelnog načelnika Pala Boška Jugovića. Đorđe Jugović je i zet Ace Stanišića, čelnika DEMOS-a na Palama. Boško Jugović je član SNSD-a, ali mu ta stranka nije dala nominaciju za novi mandat, već su kandidovali Damjana Škipinu. Istovremeno, DEMOS je kandidovao Dejana Kojića, čemu se oštro usprotivio SNSD i Milorad Dodik lično, piše Slobodan Vasković.

- Nećemo prihvatiti da kandidat DEMOS-a bude taj koji će se kandidovati. Mi ćemo kao SNSD da budemo odgovorni i učinit ćemo sve što je potrebno da obezbijedimo široku podršku za naše kandidate, naprosto, to je zbog Pala - izjavio je Milorad Dodik na Palama krajem maja ove godine.

Nedugo nakon toga zapaljen je džip Škoda Kodiak Đorđa Jugovića. Paljene “Škode Kodiaka” bila je nesumnjivo opomena DEMOS-u što su kandidovali Kojića, a možda bi se i ova druga paljevina mogla tako razumjeti, smatra Vasković.

- Također je zapaljeno dostafno vozilo Marka Vukadinovića, vlasnika restorana “Amfora” i kuma Stanišića. Za paljevinu je bio osumnjičen Njegoš Purković, ali je pušten na slobodu. Nakon što mu je zapaljen automobil, Đorđe Jugović kupio je novi džip – Tuareg. Indikativno je i da Bojan Petrović vozi “Tuareg”, iako stariji tip, ali postoji sasvim realna mogućnost da je piroman zamijenio automobile i zapalio Petrovićev, misleći da je Jugovićev. Još indikativnije je da policija Petroviću nije izdala potvrdu da je zapaljeni automobil na vještačenju, iako ga ne vještači niko. Naravno, sada bi trebalo napisati kako bi istraga trebala utvrditi ko je zapalio Petrovićev automobil, ali ko će da vodi istragu – policija koja već četiri dana zataškava da je došlo do paljevine automobila na Palama, a počeli su navodno nešto da rade nakon što su pojedini lokalni portali objavili snimke zapaljenog automobila - napisao je Vasković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.