AKCIJA U ITALIJI

Uhapšena još dvojica osumnjičenih za ubistvo Džonija Sulejmanovića (18), mladića iz BiH

Šestočlana grupa pucala u kombi u kojem je nastradali bio sa suprugom

Sulejmanović ubijen u Milanu. Facebook

B. C. / Nezavisne novine

prije 4 dana

Pripadnici italijanske specijalne jedinice uhapsili su još dva osumnjičena za ubistvo Džonija Sulejmanovića (18), mladića iz Bosne i Hercegovine, koji je brutalno ubijen u Milanu, u noći između 25. i 26., aprila, prenose Nezavisne novine.

I dalje tragaju za šestim

Kako prenose mediji, u ubistvu je učestvovalo šest osoba, a uz ovo hapšenja, iza rešetaka je ukupno pet osumnjičenih jer su trojica uhapšena krajem juna mjeseca. Pripadnici specijalne jedinice i dalje tragaju za šestim, posljednjim osumnjičenim.

Podsjetimo, sve se desilo u noći između 25. i 26. aprila kada je šestočlana grupa došla, razbila stakla na kombiju fiat dukato i počela da puca. Džoni Sulejmanović je zajedno sa ženom spavao u kombiju. Ona je uspjela da pobjegne, a tri hica su Sulejmanovića pogodila u vitalne organe usljed čega je on preminuo na licu mjesta.

Navodno je riječ o ubistvu iz osvete.

Prema rekonstrukciji događaja, do ubistva je došlo nakon svađe koja se desila nekoliko sati prije. Predvodnik osvete bio je već uhapšeni Roberto Ahmetović, kojeg je samo par sati ranije Sulejmanović pretukao na ulici. Njihov fizićki obračun je snimljen na nadzornim kamerama.

Nakon par sati, Ahmetović okuplja ljude i kreće u osvetu. Kako prenose italijanski mediji, riječ je o ubistvu sa predumišljajem jer je sama upotreba vatrenog oružja predstavljala jasnu namjeru.

Uzeli zlatni nakit i 4.000 eura

Prije nego su napustili mjesto zločina, osumnjičeni su uzeli zlatni nakit i 4.000 eura koje je Sulejmanović držao u kombiju. Od suštinske važnosti za otkrivanje osumnjičenih bilo je svjedočenje Sulejmanovićeve žene koja je prepoznala napadače, kao i snimci nadzornih kamera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.