NASTAVLJENA POTRAGA

Almir Karkelja za „Avaz“: Pronašli smo njemačkog državljanina na Prenju ali je sin nestalog kazao da to nije njegov otac

Sutra će biti masovnija potraga tražili smo da se uključi GSSUBiH, kaže Karkelja

Almir Karkelja. Facebook

prije 3 dana

Prema posljednjim informacijama koje su vezane za pronalazak njemačkog državljanina na planini Prenj, načelnik GSS Prenj Almir Karkelja je potvrdio da se potraga nastavlja te da je došlo do drugih informacija.

-Javio se sin osobe koja je nestala, i potvrdio da osoba koja je viđena na lokaciji otvorenog planinarskog doma Jezerce na Prenju, nije njegov otac - kazao je za portal “Avaza” Almir Karkelja.

Našli smo neke tragove

On je pojasnio da je pozvani Savez Gorskih Službi Spašavanja u BiH i Civilna zaštita da se uključe u potragu.

- Danas mi već imamo naše pripadnike ponovo gore na terenu našli smo neke tragove za koje pretpostavljamo da su njegovi, tako da će sutra biti masovnija potraga.

- Nažalost imali smo taj slučaj jučer kada smo pomislili da je osoba koju smo zatekli ona koja je tražena. Ispostavilo se da je nekim pukim slučajem jedan njemački državljanin boravio na Jezercu. Mi smo mislili da je to nestali, jer mi od policije nismo dobili opis, ništa nismo imali osim imena i prezimena i godišta. 

Sin se sinoć javio

- Ispostavilio se da je, na Prenju nekim pukim slučajem sam boravio još jedan njemački državljanin pa smo pomislili da je to taj i da je živ, međutim javio se sinoć kasno sin i rekao da nije to taj čovjek i mi smo jutros rano ponovo nastavili potragu- naveo je Karkelja za "Avaz"

Dodao je da će se GSSUBiH organizirati i u toku sutrašnjeg dana pripremiti sve za potragu. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.