NAKON PODIZANJA OPTUŽNICE

Optuženi u slučaju ubistva Danke Ilić tvrdi da je ona živa i da zna gdje se nalazi

Radoslav tvrdi da mu je sve objasnila jedna osoba koja poznaje porodicu

Radoslav Dragijević: Nisam kriv. Mateja Beljan / Telegraf.rs

S. S.

prije 8 sati 9 minuta

Radoslav Dragijević koji je danas zajedno sa sinom Dejanom, kao i Srđanom Jankovićem optužen za ubistvo Danke Ilić, za Telegraf.rs, je nakon podizanja optužnice izjavio da nije kriv, da mu "ne mogu ništa", da "nemaju dokaze" kao i šokantnu tvrdnju da je djevojčica Danka Ilić zapravo živa, da je prodata i da je viđena u Dizeldforu.

To mu, kaže, sve javlja jedna osoba i da postoje fotografije. Ekipa Telegrafa zatekla ga je kod kuće u selu Zlot.

Tužba za sina

- Ja nisam kriv, meni ne mogu ništa, samo sina da mi ne diraju, jer sam jednog izgubio. Moj Dejan nije kriv. Nije moguće da oni to tako urade, da tako ubiju dijete. Ne možete rupu iskopati za tri minuta. Ja ću da podnesem tužbu za sina, ja ne mogu da ga vratim, ali hoću da naplatim - kaže Radoslav.

Govoreći o svojim šokantnim tvrdnjama da je dijete živo, Radoslav tvrdi da mu je sve objasnila jedna osoba koja poznaje porodicu.

- Ona je vidjela moju muku i sama mi se javila, htjela je da mi pomogne i tvrdi da je mala prodata, da je u Njemačkoj u Dizeldorfu - dodaje Radoslav.

Kaže da mu je žao zbog sudbine djevojčice ali vjeruje da ako je prodata, u šta je uvjeren bez obzira na zvaničnu istragu, dokaze i činjenicu da je i sam optužen, ne postoji mogućnost da se ona vrati.

U svom izlaganju spominjao je, navodne, nelogičnosti u vezi s vozilima, brzinom kretanja i navodio je automobile s rumunskim tablicama, ali ti podaci se ne uklapaju u javnosti poznate dokaze u vezi sa ovim slučajem.

Teško ubistvo

Optužnica za ubistvo malene Danke Ilić podignuta je danas.

- Više javno tužilaštvo u Zaječaru je danas 24.09.2024.g. podiglo optužnicu protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za izvršeno krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, učinjeno nad djetetom Dankom Ilić iz Bora, počinjeno 26.03.2024.godine. Postupajuća tužiteljica Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru je optužnicom obuhvatila i Radoslava Dragijevića (73), oca osumnjičenog Dejana Dragijevića stavljajući mu na teret dva krivična djela neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela - saopćili su iz Višeg javnog tužilaštva za Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.