ODRŽANO ROČIŠTE

Tužilaštvo traži produženje pritvora za majku i sina: Leđiba Ravlić negirala ubistvo snahe, tvrdi da ju je voljela

Gledala sam je kao svoje dijete, nikada joj ne bi naudila, kazala osumnjičena

Privodjenje Leđibe Ravlić. Faktor

prije 12 sati 2 minute

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo da se za naredna tri mjeseca produži pritvor Goranu Ravliću i njegovoj majci Leđibi Ravlić, osumnjičenima za svirepo ubistvo Goranove supruge Nermine Krajina u stanu na Pofalićima.

Prikrivanje dokaza

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva, prikrivanja dokaza te mogućeg uznemirenja javnosti ako bi bili pušteni na slobodu.

Prema riječima advokata Rijada Lape, koji zastupa Leđibu Ravlić, on i braniteljica osumnjičenog Gorana Ravlića tražili su da se prijedlog Tužilaštva odbije.

- Mi smo se protivili produženju, jer u dosadašnjem toku istrage u protekla tri mjeseca, od svih dokaza koje je Tužilaštvo pribavilo niti jedan od njih ne upućuje da je osumnjičena Leđiba Ravlić počinila krivično djelo ubistvo. Sama činjenica da se ona nalazila u stanu u vrijeme kritičnog događaja nije dovoljna da je ona poduzimala bilo kakve radnje u vezi s krivičnim djelom ubistvo. Za nju nema niti jedan dokaz u spisu niti su konkretizovane radnje koje je ona počinila - kazao je Rijad Kapo za “Avaz”.

- Na kraju se i osumnjičena Leđiba Ravlić obratila vijeću.

Nermina Krajina. Facebook

- Izjavila je da ona nema nikakve veze s ovim krivičnim djelom, da je oštećenu gledala kao svoje dijete i da joj nikada ne bi naudila – naveo je advokat Kapo.

Vezana i mučena

Goran Ravlić i njegova majka Leđiba osumnjičeni su da su svirepo ubili Nerminu krajem juna ove godine. Ženu su vezali i mučili. Danima su je izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predjelu glave i drugih dijelova tijela. Žena je , prema istrazi, na kraju ubijena udarcima oklagije.

Prema navodima iz istrage, kupili su i mašinu za mljevenje mesa, a sve s ciljem da tijelo raskomadaju i uklone iz navedenog stana, odnosno da unište sve dokaze i tragove zvjerskog ubistva.

Latif Jašarević je osumnjičen za neprijavljivanje krivičnog djela i on je nedavno pušten na slobodu uz mjere zabrane kretanja   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.