POTVRĐENO ZA „AVAZ“

Majci i sinu osumnjičenima za svirepo ubistvo žene produžen pritvor

Goran i Leđiba Ravlić, ostaju iza rešetaka i naredna tri mjeseca

Privođenje Gorana i Leđibe Ravlić. Facebook

prije 2 dana

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te za naredna tri mjeseca produžio pritvor Goranu Ravliću i njegovoj majci Leđibi Ravlić, osumnjičenima za svirepo ubistvo Goranove supruge Nermine Krajina u stanu na Pofalićima, potvrdila je za portal „Avaza“ Nezira Pindžo iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva, prikrivanja dokaza te mogućeg uznemirenja javnosti ako bi bili pušteni na slobodu.

Goran Ravlić i njegova majka Leđiba osumnjičeni su da su svirepo ubili Nerminu krajem juna ove godine. Ženu su vezali i mučili. Danima su je izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predjelu glave i drugih dijelova tijela. Žena je , prema istrazi, na kraju ubijena udarcima oklagije.

Prema navodima iz istrage, kupili su i mašinu za mljevenje mesa, a sve s ciljem da tijelo raskomadaju i uklone iz navedenog stana, odnosno da unište sve dokaze i tragove zvjerskog ubistva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.