SARAJEVO

Suđenje za pokušaj ubistva na Kovačima: Pucač na Kundu želi nagodbu s Tužilaštvom

Džan Hukelić optužen da je pucao na Emira Kundu za kojim je sada raspisana potjernica zbog učešća u pucnjavi u Hrasnom

Hukelić i Kundo. Avaz

prije 6 sati 39 minuta

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je otvoren glavni pretres u predmetu protiv

Džana Hukelića zbog pokušaja ubistva Emira Kunde koji je trenutno u bijegu, te krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Šest hitaca

Kako je za "Avaz“ potvrđeno iz Kantonalnog suda, Tužilaštvo i odbrana su saopćili Sudskom vijeću da su u toku pregovori o potpisivanju Sporazuma o priznanju krivice između optuženog Džana Hukelića i Tužilaštva.

Pucnjava na Kovačima dogodila se 15. marta ove godine, gdje se Hukelić dovezao na motociklu. Zaustavio se iza crvenog Golfa u kojem je bio Emir Kundo te iz pištolja ispalio najmanje šest hitaca u njegovom pravcu.

Kundo nije pogođen, ali su nastupila oštećenja na njegovom Golfu kao i na zgradi Uprave Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Tako je optuženi izazvao i opasnost za život ljudi koji su se nalazili u ulici Kovači u tom trenutku, a poznato je da se pucnjava desila kada je završavao džuma-namaz.

Odranije poznat

Kundo je poznat policijskim organima. Trenutno je za Kundom raspisana potjernica zbog nedavne pucnjave u sarajevskom naselju Hrasno.

Odbjegli Kundo je također privođen 2016. godine zbog pokušaja ubistva tada 17-godišnjeg Edhema Šljive.

Znakovita objava

Istog dana kada se desila pucnjava na Kovačima Hukelić je na društvenim mrežama objavio znakovit status. Napisao je: "Il' će Kundo, il' će kiša."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.