"AVAZ" SAZNAJE

Drama u Nahorevu: Sjekirom napao suprugu pa nasrnuo i na dispečera ViK-a, kojeg je posjekao po ruci

Policija uhapsila 61- godišnjaka zbog nasilja u porodici i nanošenja povreda

Uhapšeni na kriminalističkoj obradi. Avaz

prije 2 sata 58 minuta

Prava drama odvijala se jučer u sarajevskom naselju Nahorevo, općina Centar, nakon što je pijani muškaraca počinio teško nasilje u porodici nad svojom suprugom, a potom sjekirom kojom je prijetio ženi, nasrnuo i na dispečera ViK-a nanijevši mu povredu.

Žena pobjegla u ViK

Portalu „Avaza“ obratili su se mještani ovog naselja uznemireni zbog ovog događaja.

Prema njhovim riječima napad se desio u poslijepodnevnim satima u firmi Vodovod i kanalizacija rezervoar Nahorevo.

- Navodno čovjek je ženu napao sjekirom ganjao je ulicom i ona je ušla u sjedište dispečerskog centra ViK-a da spasi sebe. Čovjek je ušao za njom u centar, međutim žena je pobjegla u wc i zaključala se, kada je silom počeo da lupa vratima dispečer ga je opomenuo rekao da se ne svađaju i pokušao da ga izbaci vani. Ovaj ga je napao sjekirom i zadobio je povredu na ruci i veću posjekotinu ( pokušaj ubistva), da bi kolege iz ViK-a koje su bile na terenu koje su se slučajno zadesile na licu mjesta istog čovjeka napali, oduzeli mu sjekiru te ga držali pola sata dok nije došla policija i Hitna, isti je priveden da bi nakon par sati pušten.

- Ponovo kada se vratio kući opet je ženu napao, ona ne znajući da će izaći, bila je u kući te je počela da ide po komšiluku dok je čovjek trčao za njom opet sa oštrim predmetom da je ubije. Ušla je kod komšije da se spasi i nazove opet policiju- naveo je jedan Sarajlija u poruci koja je stigla na adresu portal “Avaza”.

Posjekotina lijeve podlaktice

Na upit "Avaza" o tome šta se dešavalo u Nahorevu, iz MUP-a Kantona Sarajevo su nam odgovorili da je jučer uhapšen A. Z. (61) zbog nasilja u porodici i nanošenja povreda uposleniku VIK-a:

- U vezi s Vašim upitom, informišemo Vas da je muškarac A.Z. (1963) lišen slobode dana 29.09.2024. godine u 18:40 sati zbog krivičnog djela Nasilje u porodici (član 222. KZ FBiH). O pojedinačnim slučajevima krivičnog djela Nasilje u porodici, Uprava policije MUP-a KS ne saopćava druge detalje.

Istovremeno, ovom 61-godišnjem muškarcu se stavlja na teret i krivično djelo Lahka tjelesna ozljeda (član 173. stav 1. KZ FBiH) koje je počinio dana 29.09.2024. godine nad N.Z., uposlenikom KJKP Vodovod i kanalizacija. Naime, A.Z. je u službenim prostorijama KJKP ViK u ulici Nahorevska, u alkoholisanom stanju, oštrim predmetom nanio povredu – posjekotinu lijeve podlaktice muškarcu N.Z., kojem je u Općoj bolnici Sarajevo konstatovana lakša tjelesna povreda.

Uhapšeni A.Z. je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS- navela je u odgovoru za portal “Avaza” Mersiha Novalić,  portparol MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.