BANJA LUKA

Predložen pritvor za sina savjetnika direktora Policije RS

U BMW-u Marka Simića pronađeno pet i po kilograma marihuane

Odvođenje Marka Simića. ATV

B. C. / ATV

prije 2 sata 20 minuta

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Marku Simiću iz Banja Luke, koji je uhapšen u akciji "Nišan 3" sa 5,5 kilograma marihuane, piše ATV

.Bježao policiji

Simić je sproveden u Osnovni sud u Banjaluci gdje će biti održano ročište za razmatranje prijedloga za pritvor.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, za koje je zaprijećena kazna od jedne do 10 godina zatvora.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Simić je uhapšen u ponedjeljak kada su policijski službenici PU Banjaluka u Kuljanskoj ulici pokušali da zaustave ”BMW” kojim je upravljao. Vidjevši policiju on se dao u bjekstvo. Vozilom je skrenuo u dvorištu i sišao na livadu gdje je sustignut i uhapšen.

Pronađeni i euri

Po nalogu suda izvršen je pretres automobila u kojem je otkriveno 10 paketa sa oko 5,5 kilograma marihuane. Pretresena je i ostala imovina koju je koristio, te je pronađena digitalna vaga, mobilni telefoni, te oko 4.200 evra i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Simić je sin savjetnika direktora Policije Republike Srpske, a akciju hapšenja pohvalio je i predsjednik Srpske Milorad Dodik navodeći da je policija time pokazala visok stepen profesionalnosti, te da je uvijek na visini zadataka i u službi građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.