TUŽILAŠTVO ZDK

Žepčak pokušao prinuditi bivšu na spolni odnos: Na Instagramu objavio snimke seksa s djevojkom

Snimke poslao njenoj majci i novom momku s porukom: „Evo ti video da bi ti bilo ljepše ljubiti se s njom“

Djevojka bivšeg prijavila policiji. Facebook

prije 5 sati 6 minuta

Žepčaku Č. M. prijeti zatvor zbog objavljivanja snimka seksa s bivšom djevojkom na društvenim mrežama. Naime, ovog mjeseca Općinski sud u Žepču potvrdio je optužnicu Tužilaštva ZDK kojom se Č. M. tereti za krivično djelo prinude na spolni odnos u pokušaju.

Ozbiljne prijetnje

Prema navodima iz optužnice, Č. M. je ljubavnoj vezi s bivšom djevojkom bio u periodu od jula 2018. do 8. marta 2022. godine. Dok su živjeli zajedno u kući njegovih roditelja, sačinili su fotografije i videosnimke pornografskog sadržaja.

Nakon raskida, u namjeri da bivšoj djevojci ozbiljnom prijetnjom nanese teško zlo i prinudi je na obljubu protivno njenoj volji, poslao joj je poruku putem mreže Messenger kojom je zaprijetio da se nađu i da imaju seksualne odnose.

Ako ona na to ne pristane, zaprijetio joj je da će objaviti sačinjene slike i videosnimke nagog tijela i njihov seksualni odnos na društvenim mrežama, a koje će poslati i njenoj majci i novom momku s kojim je bila u ljubavnoj vezi.

- Djevojka nije pristala na obljubu pa je optuženi formirao profil na Instagramu, na koji je postavio ranije sačinjene intimne fotografije seksualnog odnosa, videosnimke i njene golišave fotografije na kojima se vidi njena stražnjica i spolni organ i na kojima se vidi seksualni čin – navodi se u optužnici.

Poslao videoklip

To isto je 13. aprila 2022. godine putem društvene mreže Facebook poslao njenoj majci, a njenom novom momku je poslao na njegov profil na Instagramu. Momku je poslao poruku: „Znači ti si taj momak s kojim je sada, pa da bi vam bilo ljepše u vezi, evo ti video da bi ti bilo ljepše ljubiti se s njom...“, uz videoklip seksualnog odnosa.

 Prijavila ga policiji

Djevojka je događaj prijavila policiji, a djelo je ostalo u pokušaju.

- Dakle, s umišljajem je pokušao drugu osobu da prinudi na obljubu prijetnjom nanošenja određenog teškog zla, čime je počinio krivično djelo Prinuda na spolni odnošaj iz člana 206. KZFBiH, u vezi s članom 28. istog Zakona – navodi se u optužnici Tužilaštva ZDK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.