VISOKO

Ajša Ramić ponovo privođena: Prijetila sudskom policajcu

Još je pod istragom zajedno s Naidom Mehanović

Ajša Ramić. Facebook

prije 4 sata 35 minuta

Visočanka Ajša Ramić ponovo je završila u policiji, a ovoga puta je, kako nam je potvrđeno, privođena zbog verbalnog napada na sudskog policajca u Općinskom sudu u Visokom.

Ispitana u policiji

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić potvrdio je za „Avaz“ da je A. R. uhapšena u utorak.

- Dana 15. 10. 2024. godine, u 11.30 sati, u prostorijama Općinskog suda u Visokom, od strane lica R. A. (1993.) iz Visokog počinjeno je krivično djelo „ugrožavanje sigurnosti“, prema službeniku sudske policije. Lice R. A. je sprovedeno u prostorije Policijske stanice Visoko gdje je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca – kazao je za „Avaz“ Valentić.

Nezvanično saznajemo da je Ramić nakon kriminalističke obrade otpuštena iz policijskih prostorija.

Ranije privođena

Ajša Ramić došla je u žižu javnosti nakon privođenja s Naidom Mehanović u sklopu akcije „Tin“.

Mehanović i Ramić se povezuju s navodnim podvođenjem djevojke iz Mostara u jednom stanu u Sarajevu. Ramić i Mehanović su puštene iz pritvora pod mjerama zabrane i još se vodi istraga u ovim predmetu.

Pobjegla od partnera

Ajša Ramić se ove godine očajnički javila redakciji „Dnevnog avaza“ zbog prijetnji njenog vanbračnog partnera i nasilja koje je provodio nad njom. Tada je izjavila za „Avaz“ da se zatekla u stanu kod Naide jer je pobjegla od partnera koji joj je tada slomio nos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.