"AVAZ" SAZNAJE

Otkrivamo ko su uhapšene vehabije koje se dovode u vezu s terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi

Kod njih je pronađena određena količina naoružanja, oduzete su centralne jedinice, pametni telefoni, laptopi, prijenosni računari, novac...

Otkrivamo identitet uhapšenih vehabija. Avaz

E. Ć.

prije 3 sata 49 minuta

U sklopu akcije povezane s terorističkim napadom u kojem je ubijen policajac Ozren Maran, a ranjen njegov kolega Avdo Hasanović, sinoć je u Bosanskoj Krupi i Bihaću uhapšeno osam osoba. "Avaz" otkriva identitete uhapšenih.

Informaciju o hapšenju za portal "Avaza" je potvrdio portparol MUP-a USK Adnan Beganović.

- Sinoć je izvršeno više pretresa na području grada Bihaća i Bosanske Krupe. U Bihaću je lišeno slobode jedno lice, inicijala K. H., rođeno 1971. godine u Bosanskoj Krupi, s trenutnim prebivalištem u Bihaću - kazao je Beganović.

U Bosanskoj Krupi lišeno je slobode sedam osoba. Radi se o licima inicijala Š. H., M. H., D. M., B. M., M. J., N. R. Sva lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje MUP-a. Kod njih je pronađena određena količina naoružanja, oduzete su centralne jedinice, pametni telefoni, laptopi, prijenosni računari, novac, USB stikovi, te veća količina papira ispisanih na arapskom jeziku - zaključio je Beganović.

Hakija Kanurić - Avaz
Dževdet Mujović - Avaz
Hajrudin Šabić - Avaz
Hidajet Mušić - Avaz
Rijad Nahić - Avaz
+1

"Avaz" otkriva da su uhapšeni Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić i Rijad Nahić.

Hakija Kanurić je profesor na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Uhapšeni su bili dio Škole Kur'ana Bosanska Krupa, a neki od njih su bili predavači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.