DIJASPORA

FK "Bosna" dominira Kresioberligom grada Frankfurta

Nakon poraza od "Concodrije", savladan tim "Spvvg 03"

Redakcija

9.11.2015

Fudbalski klub "Bosna" iz Frankfurta u dvije posljednje odigrane utakmice ostvario je poraz i ubjedljivu pobjedu. U utakmici protiv ekipe "Concordija", "Bosna" je poražena minimalnim rezultatom 0:1.

"Concordija" je postigla gol iz upitnog jedanaesterca. Ovu utakmicu nogometaši "Bosne" odigrali su najlošije u ovoj sezoni, ali su zato sve nadoknadili sedam dana kasnije kada su se sastali sa ekipom "Spvvg 03" i pobijedili sa 3:1.

Već u sedmoj minuti utakmice Adem Brajanac šutom sa 30 metara udaljenosti nadmudruje golmana domaćina i dovodi "Bosnu" u vodstvo. "Bosna" je dominirala na terenu, pa su se tako i nizale šanse jedna za drugom. U 16.minuti fenomenalni Almir Derdemez je sjajnim i nezaustavljivim šutem sa 16 metara povećao rezultat na 2:0.

Međutim, u 33.minuti, kada su se nogometaši "Bosne" malo opustili, domaćin je to iskoristio i smanjio rezultat na 2:1. To je izgleda bio "okidač" za "Bosnine" fudbalere pa su se opet skoncentrisali na igru i ponovno počeli da dominiraju na terenu.

Početkom drugog poluvremena trener "Bosne" mijenja taktiku igre na terenu i ponovno se pronalazi put do stabilizacije zadnje linije i jačanja sredine terena. Sasvim zasluženo u 81. minuti i iz brzog kontranapada Derdemez postavlja konačnih 3:1.

Sastav: Almir Derdemez, Adem Brajanac, Matej Rugle, Nikola Anđelić, Mirsen Čakrlija, Ahmed Selimović, Zekir Mešanović, Husein Velagić, Kenan Kovačević, Mersud Jusufović, Kenan Hot. Treneri Bosne su: Emir Bajraktarević i Amir Kusimović.

Ovom pobjedom "Bosna" se i dalje nalazi na prvom mjestu tabele Kresioberlige grada Frankfurta.

"Bosna" na svom kontu ima 33 boda i gol razliku 37:14.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.