DIJASPORA

“BOEMKE U FRIZERSKOM SALONU" Premijerno u Londonu

'Dame' iz Eindhovena u posjeti gradu na Temzi

N. A.

24.11.2015

Za subotu 12. decembra u Londonu je zakazano lijepo druženje članova bosanskohercegovačkog udruženja 'Dame' iz Eindhovena i domaćina iz grada na Temzi (BHCAC-a), u narodu poznatijeg kao bh. klub Brent.

Informaciju više o tome kako je došlo do posjete i druženja zemljaka iz Holandije i Engleske dobili smo od dugogodišnjeg predsjednika bh. udruženja na Brentu Zaima Pašića:

zaim-pasic

Zaim Pašić

- Predsjednica  udruženja žena "Ladies" iz Eindhovena gospođa Mirsada Hadžiegrić je nazvala našu organizaciju  i predložila da prilikom turističke posjete članica ovog kluba Londonu, naše udruženje organizuje jedno zajedničko druženje. Naime, gospođa Hadžiegrić je u medijima čitala kako su se članice našeg kluba družile sa ženama iz Švedske i to joj je dalo ideju za sličnu aktivnost. Poziv za druženje smo prihvatili sa zadovoljstvom jer gosti iz Holandije, njih 60, u London dolaze s “obrazom”, naime u njihovom timu se nalaze glumci i muzičari i sigurno će to veče mnogima ostati u nezaboravnom sjećanju.

haris-alagic-2

Haris Alagić

Gosti iz Eindhovena će za ovu priliku izvesti amatersku pozorišnu predstavu “BOEMKE U FRIZERSKOM SALONU", a u muzičkom dijelu programa nastupit će Haris Alagić, pobjednik holandskog X-faktora 2013. godine te Maja Tatić & Dalida, bosanskohercegovačke predstavnice na Euroviziji 2002. godine.”

Zabava će se održati u prelijepoj dvorani  Askew Road Church,  Bassein Park Road, London W12 9RN a ulaz je od 18 sati slobodan za sve članove (BHCAC-a)- bh. udruženja Brent.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.