DIJASPORA

BIRMINGHAM Pjesmom i igrom obilježen Dan državnosti BiH

Upriličeno druženje uz kahvu i kolače

Autor:N. ALIMAJSTOROVIĆ

7.12.2015

Bosanskohercegovačka dopunska škola i folklorna sekcija "Mladost Bosne" prigodnim kolažnim programom u prostorijama "Bosanske kuće" u Birminghamu obilježila je Dan državnosti BiH.

Na poziv bh. asocijacije iz Birminghama, pod čijim okriljem djeluju škola i folklor, u velikoj sali Bosanske kuće okupilo se više od 100 naših građana da rođendansko slavlje domovine podijele sa svojim najmlađim članovima.

dsc-0451

Manifestacija je otpočela izvođenjem himne BiH, a kolažni program koji su pripremili učitelji bh. dopunske škole Azra Bašić, Emir Bolić i Dževdana Gološ odlično su prezentovali njihovi učenici.

Bilo je tu malo sevdaha, malo zabavne muzike, djelići drame, pokoji skeč te naravno prigodne recitacije i zajedničko izvođenje sportske himne Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino. Naravno, svi skupa su nagrađeni burnim apaluzom. Nakon toga na scenu su stupili članovi oba uzrasta folklorne sekcije Mladost Bosne, oni stariji su iskusno odigrali svoje koreografije, a mlađa gruapa je pokazala da je budućnost pred njima.

dsc-0515

Osim publike, svoje zadovoljstvo nije krila ni koreografkinja Fahira Hasedžić koja je rekla da je njihova igra poklon rođendanu domovine. Nakon završetka oficijelnog dijela programa, svi prisutni članovi bh. zajednice iz Birminghama družili su se uz uz kahvu i kolače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.