DIJASPORA

FRANKFURT Bosna na korak do titule jesenjeg prvaka Kreisoberlige

Nakon pobjede nad ekipom Rotweissa

B. ŠIŠIĆ

8.12.2015

Nogometna ekipa Bosne iz Frankfurta odigrala je utakmicu na domaćem terenu protiv ekipe SG Rotweiss, a koja se nalazi na četvrtom mjestu tabele Kreisoberlige. U dosadašnjim direktnim susretima ove dvije ekipe, Rotweiss na svom kontu imao je šest pobjeda, dok je Bosna uspjela da utakmice sa ovom ekipom samo tri puta završi u svoju korist.

detalj-sa-utakmice

Uzbudljiv meč dva podjednaka rivala

Bio je težak meč sa neugodnim protivnikom, bez obzira što Bosna dominira tabelom i ima sve šanse da prezimi kao vodeća momčad. Ipak, fudbaleri Bosne utakmicu su započeli veoma žestoko, te tako već od prve minute preuzeli dominaciju na terenu, a "betonska" odbrana Bosne  nije gostima pružila niti jednu šansu da da dođu do gola. Tako je vođena  fer i korektna sportska borba za svaki centimetar terena.

U 34. minuti mnogobrojni posmatrači imali su priliku vidjeti pogotak kakav se rijetko viđa. Naime, Husein Velagić sa 25 metara lijevom nogom, topovski zakucava loptu pod samu prečku i tako Bosnu dovodi u zasluženo  vodstvo.

bonsa-publika-pomno-prati-utakmicu

Na tribinama bilo dosta bh. navijača

Rezultatom od 1:0 završeno je prvo poluvrijeme. Početak nastavka donosi nesuglasice između golmana Bosne i zadnjeg reda odbrane što koristi gostujuća ekipa, te na njihovu radost, a na opšte iznenađenje dolazi do izjednačenja.

Bez obzira na šok kojeg su doživjeli fudbaleri Bosne nastavili su daljnju igru veoma profesionalno i disciplinovano. Najbolji strijelac ekipe i Kreisoberlige Frankfurt, Almir Derdemez je igrač koji se ne može čuvati svih devedeset minuta i bilo je pitanje samo vremena kad će da postigne gol. Iako je  imao čuvara koji se nije odmicao od njega, ovaj put se Derdemez odlučue da sa distance testira golmana i sa 18 metara lopta prolazi kroz ruke vrataru ekipe Rotweiss i tako Bosna ponovo dolazi u zasluzeno  vodstvo.

bosna-navijaci

Publika uživala u potezima na terenu

Samo sedam  minuta kasnije na scenu ponovo dolazi Derdemez i opet sa 18 metera plasiranim šutom trese mrežu gostiju i donosi konačan rezultat susreta - 3:1.

S ovom pobjedom SV BKC Bosna bježi konkureciji za tri boda i u preostaloj zadnjoj utakmici polusezone potreban je samo jedan bod da postanu jesenji prvaci.

Sastav: Ahmed Selimović, Sead Kavgić, Husein Velagić, Mirsen Čakrlja, Kenan Mašić, Plamen Ivanov, Almir Derdemez, Adem Brajanac, Nikola Andelić, Kenan Hot, Semir Kurtović, Matej Rugle, Mersud Jusufović, Nermin Polimac i Treneri Amir Kusumović i Emir Bajraktarević.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.