DIJASPORA

FRANKFURT Bosna osigurala titulu jesenjeg prvaka Kreisoberlige

Nakon pobjede nad KSV Tempo

Bato Šišić

15.12.2015

U zadnjoj utakmici prvog djela sezone 2015/2016 fudbalski klub Bosna iz Frankfurta  gostovao je kod srbijanske ekipe KSV Tempo i uvjerljivom pobjedom sa 3:1, osigurao je  sebi sa četiri boda prednosti prvo mjesto jesenskog djela Kreisoberlige Frankfurta. Domaćini utakmice, fudbaleri iz Srbije, nakon izgubljene utakmice nalaze se na 15 mjestu tabele i prezimit će u opasnoj zoni.

Dvije momčadi sa Balkana, na jednoj strani Bosna, na drugoj Srbija, a sve odlični fudbaleri i fantastični tehničari, omogućili su njihovim vjernim navijačima da gledaju jednu lijepu, profesionalnu i atraktivnu utakmicu.  Sudija čiji je zadatak da djeli pravdu na terenu i da omogući fudbalerima da igraju, koristio je svaku priliku da umjesto pravde, širi nepravdu i umjesto da omogući igru, on je koristio sve načine da igru uguši. To mu je doista sve pošlo za rukom i za pištaljkom za koju nadamo se neće dugo dobiti priliku za skoro suđenje na terenu.

U svom tom sudijskom kaosu fudbaleri Bosne su su se snašli bolje i ako ih je sudija već u petoj minuti kaznio mentalnim odsustvom na terenu koje domaćini hladnokrvo iskorištavaju i postižu vodeći gol. Kao da je htio da ispravi svoju grešku, sudija samo dvije minute kasnije, nakon grubog faula dodjeljuje crveni karton odbranbenom fudbaleru Tempa. Karton koji se može, ali i ne mora dati, kako su mnogi procjenili. I opet nakon samo četiri minuta slijedi i drugi crveni kartom domaćinima, nakon što je igrač izgubio kontrolu nad sobom i rekao šta misli o sudiji. I dalje je sudija nastavio da svakih par metara prekida utakmicu i vrlo teško, gotovo nemoguće je bilo razviti igru na terenu.

Nogometaši Bosne  su pokazali da je jako stabilna i dobra ekipa i nije sebi dozvolila luksuz da zbog nesposobnosti sudije izgubi cilj iz vida.  A cilj je jasan, osvajanje prvog djela prevenstva i sa sobom ponijeti sva tri boda. Strpljiva i mudra igra ekipe Bosne u 63. minuti urodila je plodom. Nakon lijepog ubacivanje lopte sa desne strane, Nermin Polimac glavom postiže gol. Napadi Bosne nisu stajali, a domaćinima je preostalo  samo da se brane i da nastoje barem jedan bod da osvoje. U 74. minuti preciznim i brzim prelaskom sredine terena i dug pas u pozadinu Tempa vješto koristi najbolji strijelac Kreisoberlige Frankfurt, Almir Derdemez, te tako dovodi Bosnu u vodstvo od 2:1.

Konačni rezultat od 3:1 postiže takođe Derdemez iz jednaesterca.

Veliki uspjeh nogometaša Bosne u ovih 20 odigranih utakmica je djelo svih aktera, kako na terenu, tako i pored terena. Ono što se definitivno mora istaći je odličan rad trenera Amira Kušumovića i Emira Bajraktarevića, koji evo već u svojoj prvoj sezoni rada, ostvaruju izvanredne rezultate i jedni su od kreatora bosanskog uspjeha u Frankfurta. Ovom pobjedom Bosna se nalazi na prvom mjestu tabele sa 42 osvojena boda, a drugoplasiranoj ekipi SV Griesheim Tarik bježi četiri boda.

Sastav: Ahmed Selimović, Sead Kavgić, Kenan Kovačević, Husein Velagić, Mirsen Čakrlja, Kenan Masic, Plamen Ivanov, Almir Derdemez, Adem Brajanac, Nikola Andelić, Kenan Hot, Semir Kurtović, Matej Rugle, Mersud Jusufović, Nermin Polimac i Treneri Amir Kusumović i Emir Bajraktarević.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.