DIJASPORA

Evo kako su Bosanci i Hercegovci dočekali Novu godinu u Velikoj Britaniji

Izvanredna atmosfera

N. Al.

4.1.2016

 

Bosanci i Hercegovci ove godine na Ostrvu imali su dobar izbor gdje i kako provesti “najluđu” noć, reklo bi se za svačiji ukus u djep. Bosanskohercegovačka asocijacija iz Birminghama  za svoje članove u restoranu Mughal&Azam orgnizovala  je  veseli doček Nove godine za koji su se pobrinuli  Emir & Vido Bend.

U Internationlnom hotelu u Derbyu na burnom  novogodišnjem Derby Derneku goste su fino su zabavili  pjevač Maid Haliloviću pratnjih Edos Benda. U restoranu Due Frattely u Manchesteru, koji je u vlasništvu Bosanca i Hercegovca, također je organizovan doček Nove godine i svi koji su se odlučili za ovu varijantu lijepo su se proveli uz pjesme atraktivne Andele Andelic.

Izvanredna atmosfera  bila je u prostorijama THE OX AND GATE PUB u Londonu gdje je ponovo legendarni Sefer Haskić napravio odličnu zabavu i raznovrsnom muzikom naše građane uveo u Novu godinu. Pored ove zabave u Londonu su bila jos dva dobro posjećena derneka, u Vuk klubu dobru zabavu priredili su pjevaci Grand produkcije Sasa Kapor i Antonija Sola. U restoranu Fulham Kitchen bilo je veselo a za to su najzaslužniji pjevacica Bonita Marshal i njen  Misa Bend.

Veliki broj naših građana iz Velike Britnije božićne i novogdišnje praznike je iskoristio za odlazak i slavlje u domovini, oni koji su ostali a nisu bili dio orgnizavanog  dočeka, najveseliju noć i prvo januarsko jutro dočekali je u svojim domovima, uz programe mnogobrojnih satelitskih TV stanica sa naših prostora.

Osim toga veliki broj mladih Bosanca i Hercegovaca odlučila se za dočeke u diskotekama i restoranima širom Velike Britanije, mnogi od njih su prisustvovali uličnim proslavama koje su bile pod strogom kontrolom u mnogim gradovima na Ostrvu.

 Po tradiciji, najuzbudljivije je bilo u Londonu gdje se uz poznati Big Ben okupilo 50.000 slavljenika.  Grad na Temzi je dočekao 2016. veličanstvenim jedanaestominutnim vatrometom koji je putem BBC TV pratilo 12 miliona gledalaca. 

Svoj doprinos slavlju dao je i legendarni pjevac Bryan Adams koji je na visokom nivou odradio svoj koncert i gradjane Britanije uveo u Novu godinu. Pored toga iz vasione građanima uspješnu novu godinu poželio je i Britanski astronaut Tim Peake.

Shodno dugododišnjoj tradiciji , odličan odličan ulični  doček Nove godine priredio je i grad Edinburgh, gdje se uz izvanredan vatromet i idobar muzički program kvalitetno zabavilo preko 80.000 pretežno mladih ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.