DIJASPORA

MAĐIONIČAR JASMIN MEŠIĆ "SILVANO" Za naš biznis Škotska je bolja opcija

Radno u vrijeme praznika

NamikAlimajstorović

11.1.2016

Iako već pet godina živi u Belgiji, mađioničar Jasmin Mešić - Silavno iz Tarevaca kod Modriče božićne i novogodišnje praznike redovno provodi radno u Škotskoj i Engleskoj.

Tako je bilo i tokom zadnjih praznika kada je u organizaciji svoje menadžerske agencije odradio niz programa u Glasgowu i Edinburghu.

Informaciju više o tome kako je protekla turneja dobili smo od našeg mađioničara.

- Nakon godinu dana pauze vratili smo se na “našu” teritoriju u Škotskoj. Iskreno rečeno, turneja od sedam dana je bila prekratka koliko smo ponuda za nastupe imali. Posjetu Škotskoj moja supruga Ajša i ja iskoristili smo da obiđemo stare prijatelje, a između toga redali su se nastupi. Moj magic show-upotpunjen balloon kreacijom.publika je odlično prihvatila i već za iduću godinu imam popunjene sve  praznične termine. Na kraju, kada smo se vraćali za Belgiju navratili smo do Derbyja i u tamošnjem Bosanskom centru sreli se sa zemljacima i za naše mališane smo odradili magic show. Organizacija je bila fantastična, a nadam se da je i naša publika bila prezadovoljna, i ako Bog da, vidimo se i iduće godine. Inače, ovu posjetu smo iskoristili da vidimo kakve su šanse da se vratimo u Edinburgh jer nakon pet godina življenja u Belgiji vidimo da je za moju poprodicu i za naš biznis Škotska  bolja opcija, ako ostanemo pri ovoj pameti, eto nas nazad - rekao je Mešić.

 Našim ljudima u Britaniji Jasmin Mešić - Silvano je poznat kao veliki humanista koji je organizovao niz humanitarnih akcija u Škotskoj, a ovdašnjoj domaćoj javnosti naš mađioničar je poznat po dječijem programu kojeg je izvodio na škotskoj televiziji i po tome što je jedini stranac koji svakog Božica zabavlja članove kraljavske porodice u kraljicinom dvoru u Edinburghu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.