DIJASPORA

FRANKFURT Almir Derdemez u protekloj sezoni postigao 28 golova za klub Bosna

Talentirani fudbaler

Autor:B. ŠIŠIĆ

13.1.2016

Nogometni klub Bosna iz Frankfurta ponovno je započeo sa treninzima, a prvu polovinu fudbalske sezone 2015/2016 završili su na prvom mjestu tabele Kreisoberlige grada Frankfurta.

Nesumnjivo najbolji fudbaler Bosninog tima, ali isto tako i kompletne lige bio je mladi i izuzetno talentirani nogometaš Almir Derdemez koji je u protekloj sezoni postigao 28 golova. Sa ovim izuzetno talentiranim fudbalerom razgovarali smo prije početka nove sezone, a on nam je otkrio da je prije dolaska u Bosnu iz Frankfurta igrao u nogometnom klubu FC Energie Cottbus.

Almir Derdemez je rodom iz Novog Pazara, a kako nam je rekao od kada zna za sebe,od kada je prohodao, okupiran je bio loptom i fudbalom.

almir-derdemez-u-akciji-na-terenu

Almir Derdemez u akciji na terenu

- Kada sam tek došao u Frankfurt moja prva nogometna stanica bio je Eintracht Frankfurt, a gdje sam jedno izvjesno vrijeme proveo na probnim treninzima. U Eintrachtu nažalost nisam ostao a bili su zainteresovani, a jedan od glavnih razloga je bio taj sto nisam imao stalnu boravisnu vizu i imao sam samo 17 godina. Poslije toga uslijedio je klub iz grada Mainz, pa Cootbus, da bi evo sada bio u stalnoj postavi Bosne iz Frankfurta. Nisam se ni jednog momenta pokajao sto sam došao u Bosnu jer se tu u tom klubu osjećam kao kod kuće, a među igračima kao da sam sa mojim najmilijim. Svi smo kao braća i svi dišemo kao jedan za taj klub. Nije uopšte bitan novac, imao sam ponuda da idem u neke druge klubove gdje bi ovaj moj talenat mogao da unovčim, ali bitna je raja - ispričao nam je Almir Derdemez.

Mada je iz Sandžaka, tačnije iz Novog Pazara, u Frankfurtu također postoji klub „Sandžak“ koji se čak takmiči u većoj ligi od Bosne, ipak je Almir odlučio da ne ide u taj tim.

- Bilo je poziva, ali ja sam odbio. Počeo sam već da igram za Bosnu i ne bi bilo jaranski da sam im okrenuo leđa i otišao. U Bosni sam stekao već dosta prijatelja koji su mi postali kao braća i takva prijateljstva su neprocjenjiva. Svi mi tu igramo iz ljubavi prema sportu , a ne zbog nekih licnih interesa. Ostat ću u Bosni onoliko dugo koliko me budu trebali i onoliko dugo dok ne postignemo jos više - riječi su Almira Derdemeza, od koje Bosna ,njegovi suigrači i vjerni Bosnini navijači očekuju da u nastavku sezone nastavi istim onim tempom kojim je igrao u i prvoj polovini sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.