DIJASPORA

FRANKFURT Veče sevdaha sa Božom Vrećom i "Halkom" dugo se neće zaboraviti

Sjajan koncert

B. ŠIŠIĆ

22.2.2016

Poletno i na krilima sevdaha, otvarajući svoju dušu i srce, pjevač božanstvenoga glasa Bozo Vrećo podjelio je sve svoje sretne i tužne momente sevdalinke sa publikom u njemačkom gradu Frankfurtu.

Više stotina posjetilaca došlo je da gleda i sluša tog neobičnog pjevača, kako po izgledu tako i po glasu. Nadahnut sevdahom, zaljubljen u pjesmu, Božo Vrećo je tu večer bio u svom elementu, baš onako kako to istinski umjetnici rade, bez obzira kojoj sferi umjetnosti pripadali. Publika koju je bila dio tog muzičkog spektakla, zasigurno je da dugo neće zaboraviti taj koncert, jer minuti i sati tog muzičkog doživljaja mnogima će ostati u dugom i ljepom sjećanju.

Bilo je tu publike ne samo iz Frankfurta već i iz susjednih gradova, Wiesbaden, Mainz, Limburg, Bonn, Stuttgart…

Novinarka hrvatskog "Večernjeg lista" Katarina Pejić na koncert je došla iz Stuttgarta, a u njenoj pratnji je bila njena mama koja živi u Zagrebu.

- Sretna sam što je moja mama bila dio ovog spektakla. Ona je svaku pjesmu preplakala, jer sevdah je dio njene mladosti, ali i dio njene starosti. Ni sama nije mogla vjerovati kakvo muzičko čudo se krije u Boži Vreći i kako je na fantastičan način, samo njemu svojstven, otpjevao svaku pjesmu - rekla nam je Katarina.

i-muski-dio-publike-bio-odusevljen-bozinim-nastupom

U zagrljaju sa fanom

Božo Vrećo uz grupu "Halka" uz svaku otpjevanu sevdalinku imao je i objašnjenje za istu, o njenom nastanku i porijeklu. Muzičar i frontmen benda Dino Šukalo je također animirao publiku, ispričao o tome kako su upoznali Božu, te da je to bio najsvjetlio momenat njihove muzičke karijere.

- Božo ne samo je poseban na svoj način, ne samo da ima fantastičan glas, već je i kao osoba veoma nagodan i fenomenalan za saradnju. Divan je kao prijatelj, a ono što posebno kod njega cijenimo i volimo je to, što i sam piše pjesme, koje se mogu slobodno svrstati u sevdalinke - rekaa je Šukalo.

Vrećo je tu večer promovisao i novu pjesmu "Elma", a najavio i objavljivanje njegove prve knjige.

Među posjetiocima je bio i bračni par Mersija i Edin Ljevaković, kao i manekenka Zlatka iz Bihaća i njen suprug Juka koji je rodom iz Sarajeva.

Nakon koncerta članovi benda nastavili su da se druže sa publikom, a Božo nije čak imao vremena ni da se presvuče od silnog fotografisanja sa njegovim fanovima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.