DIJASPORA

Mozarthalle bila ispunjena igrom i pjesmom iz BiH

U organizaciji KUD-a ČARDAK-2012

S. Bo.

29.2.2016

 

U organizaciji KUD-a ČARDAK-2012 u njemačkom Schwabisch Gmundu, u prepunoj Mozarthalle Hussenhofen, u subotu jeodržana je III. smotra folklora na kojoj su, osim domaćina učestvovali, i: KUD „Sevdah“ Oberentfelden –CH, KUD „Sevdah“ Gepingen, KUD „Mladi biseri“ – Stuttgart, KUD „Bosančica“ – München, KUD „Mladost Bosne“ - Heilbronn i KUD „Dzerdan“ iz Sindelfingena.

Odlično organizovanoj manifestaciji u kojoj su svojim programom i igrama oduševili svi učesnici prisustvovali su, i: gradonacelnik dr. Joachim Bläse, Fr. Häusler, Fr. Torun ispred grada Schwabisch Gmunda, kao i predstavnici Generalnog konzulata BiH u Štutgartu: generalni konzul Zvonko Mišković, konzul Dag Đumrukčić i predsjednik Saveza dopunskih škola BiH, bivši generalni konzul BiH Haris Halilović. Za pjesmu i zabavni dio programa bio je zadužen odlični Kadir Nukić.

- Dobra integracija u njemačko društvo je preduvjet za život nas i naše djece ovdje, a njegovanje naše tradicije, kulture, običaja, jezika i vjere je način da se ne pogubimo u tuđem svijetu. Čestitam organizatorima na odličnoj manifestaciji, domaćinima Nijemcima na podršci koju su vam pružili, a svim učesnicima programa, posebno kulturno-umjetničkim društvima na izuzetno dobroj koreografiji i još boljim igrama. Svim građanima BiH čestitam 1. mart – Dan nezavisnosti naše domovine - istakao je Haris Halilović, u svom obraćanju prisutnima.

                                                                                       

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.