DIJASPORA

FRANKFURT: FK Bosna jedini bh. klub koji se takmiči u višoj rang ligi

lako bi se moglo desiti da narednu sezonu igraju u Gruppenligi

Bato Šišić

29.2.2016

Fudbalski klub Bosna iz Frankfurta je jedini bh.klub koji se takmiči u višoj rang ligi, a kako su startali u drugom dijelu sezone 2015/2016 veoma lako bi se moglo desiti da narednu sezonu dočekaju u Gruppenligi, a što bi bio veoma značajan uspjeh za bh.fudbal u pokrajini Hessen i u Njemačkoj općenito.

Treneri Bosne Amir Kusumović i Emir Bajraktarević više su nego zadovoljni atmosferom koja vlada među fudbalerima, a sretni su i zbog novih pojačanja u klubu.

Zasigurno jedno od najboljih pojačanja u posljednjih godinu dana u Bosni je fantastični fudbaler Almir Derdemez koji je u ovoj sezoni do sada postigao fenomenalna 33 gola.

U ekipu Bosne stigao je i novi golman, a to je Tomislav Vrdoljak koji se također veoma brzo uklopio u tim. 

Predsjednik FK Bosna Frankfurt je Adem Cikarić koji nam je rekao, da je klub do prije dvije godine bio u sastavu BKC Frankfurt (Bošnjački kulturni centar), ali su se zbog finansija morali razdvojiti, ali samo na papiru. I dalje imaju veoma dobru saradnju i podršku od strane BKC-a.

"Kako moralnu isto tako i finansijsku podršku pruža nam BKC, a imamo i sponzore koji su sa nama, ali bilo bi veoma dobro kada bi ih bilo više. Ako uđemo u viši rang takmičenja, onda nam zaista treba pomoć, a naši zlatni momci to zaslužuju. To su sve fudbaleri koji imaju svoje poslovne obaveze, ali redovno dolaze na treninge i daju sebe upotpunosti, a isto tako je i na svakoj utakmici - rekao nam je Cikarić.

Posljednju utakmicu Bosna je igrala protiv ekipe VFR Bockenheim i pobjedila rezultatom od 2:0, a oba gola postigao je fenomenalni Derdemez.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Bosna se nalazi na prvom mjestu tabele ,te tako drugoplasiranom na tabeli bježi osam poena. Do kraja sezone ostalo je još deset utakmica, ali ako Bosna nastavi sa ovom igrom kao do sada sve šanse su tu da uđu u viši rang takmičenja.

I druga ekipa Bosne pobjedila je drugu ekipu Bockenheima, a ni ovaj put kako tokom tako i poslije utakmice vrijedni članovi FK Bosna i BKC Frankfurt prodavali su vruće napitke te ćevape. 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.