DIJASPORA

FRANKFURT: Nova pobjeda Bosne

Kreisobelige: Bh. tim nastavlja sa trijumfima

Autor:B. ŠIŠIĆ

9.3.2016

Nogometni klub Bosna iz Frankfurta odigrao je utakmicu protiv ekipe SV 07 Heddernheim, a koja se bori za opstanak u Kreisoberligi i kojoj sve osim pobjede ne odgovara. Gosti su došli jako motivisani, pogotovo pošto su u zadnja dva kola pobjedili drugu i trećeplasiranu ekipu. Bila je to nimalo laka utamica za fudbalere Bosne.

Ipak, znajući svoje kvalitete, ne osvrćući se puno na protivnika, igrači Bosne su igrali svoju igru, a to je, za gol više, ali i zatvoriti prolaz do vlastitog gola. I pored velike želje i dobrog kvaliteta igre SV 07 Heddernheim nije imao nikakave šanse da pobjedi. I pored toga što utakmica traje punih 90 minuta ova je pak bila riješena već u 9. minuti u korist Bosne.

Samo nakon 55 sekundi utakmice Matej Rugle sa lijepo plasiranim šutem trese mrežu gostiju. A najbolji strijelac Kreisobelige Frankfurtu Almir Derdemez postiže u 9. minuti pogodak I tako podiže na  2:0, te je tim pogotkom praktično utakmica bila završena.

navijaci12

Navijači uvijek uz svoju ekipu

Gosti nisu imali šanse da ozbiljno ugroze "betonsku odbranu" Bosne, a sredina Bosne je lijepim i mudrim potezima dominirala terenom, kontrolisala igru i ni u jednoj fazi utakmice nije se imao dojam da bi gosti mogli da preokrenu rezultat. A  tako je i bilo.

Ovom pobjedom Bosna iz Frankfurta je i dalje vladar Kreisoberlige.

Sastav: Tomislav Vrdoljak, Mirsen Čakrlija, Husen Velagić, Kenan Kovačević, Kenan Mašić, Almir Derdemez, Adem Brajanac, Nikola Andelić, Matej Rugle, Kenan Hot, Salim Akaouch, Rijad Martinović, Nermin Polimac.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.