DIJASPORA

Kreisoberlige Frankfurt: Bosna ide ka višem rangu

Nova pobjeda

Bato ŠIŠIĆ

15.3.2016

Odigrano je 25. kolo Kreisoberlige Frankfurt u kom je ekipa Bosne bila u gostima kod trećeplasirane ekipe na tabeli "Spvgg 05 Oberrad". U ovoj utakmici fudbaleri Bosne zabilježili su svoju 18. pobjedu u sezoni svaladavši domaćine rezultatom od 3:2.

Bila je to utakmica na visokom nivou, igralo se brzim tempom, sa čestim izglednim situacijama pred oba gola i obje ekipe su igrale na pobjedu, bez nekih velikih taktičkih postavki. I tako već u 10. minuti nesporazumom u zadnjem redu ekipe Bosne, koriste domaćini i postižu vodeći pogodak.

radost-navijaca

Zadovoljni navijači

Nije to nimalo utjecalo na ekipu Bosne koja je i dalje igrala svoju igru sigurne odbrane, kreativne sredine i opasanog napada. Vec u 21. minuti najbolji strijelac Kreisobelige Frankfurt , Almir Derdemez najbolje se snalazi u petercu i plasiranim šutom zatresa mrežu domaćina. Sa 1:1 se islo na zasluženu pauzu.

U desetom minutu nastavka nakon odličnog ubacivanje Adem Brajanca, brzi Matej Rugle pretrčava kompletnu odbranu i sjajnim udarcem dovodi Bosnu u vodstvo od 2:1.

Slična situacija se ponavlja u 65. minuti, kada Rugle, koji pored svoje brzine ima i dobar pregled igre upošljava slobodnog Derdemeza koji bez problema postiže gol i povećava rezultat na 3:1. Ujedno je to bio i njegov 36 pogodatak u tekućoj sezoni.

Da su domaćini došli do penala koji u 78. minuti vrijedno je napomenuti samo zbog statistike. Uz malo više sreće golman Tomislav Vrdonjak ne bi dopustio smanjenje prednosti. Ugao je znao, loptu prstima dotakao i nažalost lopta od stative završava ipak u golu Bosne.

radost-nakon-utakmice

Važna pobjeda Bosne

Na kraju se da zaključiti, da je Bosna zaluženo pobjedila i ovu utakmicu i sve je bliža i bliža osvajanju sezone i nalazi se skoro na pragu višeg ranga.

Slijedeću utakmicu Bosna igra na domacem terenu a ugostit ce ekipu FFV Sportfreunde 04.

Sastav:Tomislav Vrdonjak, Mirsen Cakrlija, Husein Velagić, Kenan Kovačević, Semir Kutrović, Kenan Hot, Sead Kavgić, Matej Rugle, Almir Derdemez, Adem Brajanac, Nikola Anđelić, Rijad Martinović, Mersed Jusufović, Nermin Polimac

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.