DIJASPORA

FRANKFURT: Humanitarni koncert za pomoć u izgradnju kuće porodice Mujčinović iz Begovog Hana

Akcija džemata BIZ Frankfurt-Höchst

Autor:B. ŠIŠIĆ

19.4.2016

Jos jednom će dijaspora BiH u Njemačkoj pokazati i dokazati da ima veliko srce, te da ne zaboravlja one kojima je pomoć najpotrebnija.

Naime, Avdo Mehić predsjednik džemata BIZ Frankfurt-Höchst krenuo je tragom jedne televizijske reportaže u kojom se pričalo o porodici Šabana Mujčinovica iz Begovog Hana i njegovih sedmoro djece.

avdo-mehic-i-sanel-halicevic

Avdo Mehić i Sanel Haličević

- Sudbina Mujčinovića me zaista duboko potresla pa sam tako odlučio da sa par svojih prijatelja pokrenem humanitarnu akciju, a bh.pjevači koji žive u dijaspori veoma rado i bez suvišnih pitanja odazvali su se mom pozivu da učestvuju na humanitarnom koncertu bez i jednog centa nadoknade. Našao sam i nekoliko sponzora koji su odlučili dati novac, pa ću tako nakon održanog koncerta sa kompletnim prihodom otići do Begovog Hana i Mujčinovićima uručiti novac da naprave valjanu kuću, da imaju krov nad glavom - ispričao nam je Mehić.

Avdi Mehiću veliku podršku pruža i Sanel Haličević, mladi i uspješni bh.biznismen u Frankfurtu koji je ujedno i predsjednik omladine u BIZ Frankfurt-Höchst.

Humanitarni koncert za porodicu Mujčinović pod nazivom "Dijaspora pomaže, dijaspora gradi“ bit će održan u petak, 22. aprila 2016. godine, na adresi Stumpfgraben strasse 10, 63 477 Maintal-Bischofsheim/ Frankfurt u restoranu "AM SCHÖNEN HANG KOD SULJE". Početak koncerta je u 20 sati.

flajer

U muzičkom dijelu programa nastupit će Osman Hadžić, Samir Rizvanović, Jasminka Hamza Tajči, Suada Karišik, Saki Ćosović, Mirsad Šerifović Santi, Suki Ćosović, Salmir Drešković, Picun…

Za ovaj koncert koji nije svakidašnji vlada veliki interes, a dijaspora BiH još jednom će pokazati veliko srce i veliko razumjevanje kada treba pomoći najugroženijim porodicama u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.