DIJASPORA

NJEMAČKA Održan tradicionalni malonogometni turnir "Stop diskriminaciji i nasilju"

Projekat grada Hanau i stranaca koji žive u njemu

Autor:B. ŠIŠIĆ

16.5.2016

U organizaciji gradskog Ureda za strance i kluba KSZ Bosna i Hercegovina iz njemačkog grada Hanau održan je tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom “Stop diskriminaciji i nasilju”. Ovo je projekat grada i stranaca koji žive u njemu, a glavnu organizaciju na sebe su preuzeli upravo članovi bh. KSZ BiH Hanau.

turnir

Drugoplasirana ekipa izbjeglica VfR Kesselstadt

Za ovaj turnir prijavilo se 16 ekipa, a na kraju se nije znalo koja je od koje bolja. Ipak kako ima samo jedan pobjednik, sa ovog turnira se izdvaja pobjednička ekipa BKZS Offenbach, a drugo mjesto osvojila je izbjeglička ekipa VfR Kesselstadt, koja je sačinjena od pristiglih izbjeglica u grad Hanau.

najbolji-igrac-turnira-emir-berovic-2

Najbolji igrač turnira Emir Berović

Ipak, ono sto se mora reći, pobjednici ovog turnira su sve ekipe koje su učestvovale u njemu. Sa ponosom se može reći da su svi bili fer i korektni, da su igrali profesionalno, te da su na kraju svi bili kao jedno.

orhan-tasdemir-treneri-izbjeglicke-ekipe-vfr-kesselstadt-2

Orhan tasdemir, trener VfR Kesselstadt

Titulu najboljeg igrača turnira ponio je Emir Berović. Tokom turnira vrijedni članovi KSZ BiH Hanau prodavali su ćevape i pice, tako da su se mnogobrojni posjetioci, ali i sami igrači mogli osvježiti, ali i uživati u okusu pravog bosanskog ćevapa.

folklorna-sekcija-ksz-bih-hanau

Članice folklorne sekcije KSZ BiH Hanau

Taj isti dan u gradiću Langen članice folklorne sekcije KSZ BiH Hanau imale su izuzetno zapažen nastup na Internacionalnom folkloru nacija u pomenutom gradu, te tamo osvojile pokal, a poslije toga su došle na turnir.

Tako jedan od najistaknutijih bh. klubova u Njemačkoj, KSZ BiH Hanau i ove godine nastavlja uspješan rad, a kojeg su imali i tokom proteklih 20 godina njihovog uspješnog postojanja i rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.