DIJASPORA

OFFENBACH Održan završni ispit za šest polaznika mektebske nastave

Džamija bila puna gostiju, rodbine i prijatelja

Autor:B. ŠIŠIĆ

23.5.2016

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra iz njemačkog grada Offenbach, poslije ikindije namaza održani su završni ispiti hatme za šest polaznika mektebske nastave u džematu. Rusmir, Muamer i Sara Mujanović, Džemail Berović, Haris Beganović te Ermin Begić bili su tu večer u centru pažnje.

Ovom mubarek događaju su prisustvovali i gosti džemata BKC Offenbach doktor Mensur Husić, pomoćnik direktora za nastavu iz Behram-begove medrese u Tuzli i Edin Ljevaković, oblasni imam za pokrajinu Hessen Ishak ef. Alešević, imam susjednog džemata hafiz Sabri Saliji, kao i gosti iz džemata BKZ Sandzak Offenbach.

Svim prisutnim polaznicima mektebske nastave poklone je uručio bivši imam ovog džemata Faruk Džinić. Diplome i dodatne nagrade je svršenicima hatmi uz pomoć oblasnog imama i doktora Husića uručio cijenjeni član ovog džemata Rifet Mešinović. Predsjednik BKC Offenbach Šerif Bajraktarević je malim znakom pažnje prijatno iznenadio oblasnog imama Ishaka ef. Aleševića.  

Džamija je bila puna gostiju, rodbine i prijatelja koji su došli da saslušaju polaznike i da im čestitaju na prvim uspješnim koracima u islamu i da zajedno sa roditeljima, imamom i džematom podijele ovu radost. Ovim je uspješno završena još jedna mektebska godina. Čestitke zaslužuju roditelji polaznika i svi oni koji su doprinijeli da ova svečanost protekne u lijepom ambijentu i raspoloženju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.