DIJASPORA

NJEMAČKA Ambasador BiH i generalni konzuli razgovarali sa predstavnicima dijaspore i vjerskih zajednica

U prostorijama Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu

S.Bo.

25.5.2016

U prostorijama Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu, u utorak 24. maja 2016. godine, održan je sastanak članova diplomatsko-konzularne misije BiH u Njemačkoj sa predstavnicima dijaspore BiH i vjerskih zajednica BiH u Stuttgartu i Baden-Wirtembergu.

Sastanku su prisustvovali: ambasador BiH u Njemačkoj Željko Janjetović, generalni konzuli BiH u Štutgartu i Frankfurtu Zvonko Mišković i Dževad Šaldić, generalna konzulica BiH u Minhenu Viktorija Ketelhut, glavni imam za regiju Štutgart Enver ef. Pašalić, voditelj hrvatske katoličke misije u Štutgartu Zvonko Tolić, predsjednik srpske pravoslavne crkve Štutgart Stanko Rakić, šef predstavništva Republike Srpske u Štutgartu i predsjednik Saveza srpskih udruženja u Njemačkoj Mićo Ćetković, predsjednik Kluba "Bosna i Hercegovina" u Štutgartu Redžo Nakić, predsjednik Saveza dopunskih škola BiH Haris Halilović i nekoliko uspješnih privrednika iz BiH u Štutgartu.

U svom pozdravnom govoru prisutnima ambasador Janjetović je posebno istakao značaj ekonomskog ulaganja u Bosnu i Hercegovinu. Ambasador Janjetović, generalni konzuli Šaldić i Mišković i generalna konzulica Ketelhut naglasili su da Ambasada i generalni konzulati BiH u Njemačkoj postoje zbog naroda, građana, a ne obrnuto.

Predstavnici vjerskih zajednica iz BiH i predstavnici dijaspore su u svojim obraćanjima izražavali zadovoljstvo iniciranjem ovog sastanka ističući potrebu češćih susreta i konkretnije saradnje Ambasade i generalnih konzulata sa dijasporom BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.