DIJASPORA

Nogometni klub Bosna iz Frankfurta otvorio vrata za ulazak u Gruppenligu

Nakon pobjede nad SV Stierstad

B. Šišić

6.6.2016

Utakmicom koju su odigrali protiv ekipe SV Stierstad i ubjedljivom pobjedom od 4:1, nogometni klub Bosna iz Frankfurta širom je otvorila vrata za ulazak u viši rang, tačnije u Gruppenligu.

Bila je to utakmica koja je oduševila više stotina navijača Bosne, koja je još jednom pokazala sa kakvim elanom i srcanošću igraju fudbaleri Bosne.

Strijelci za Bosnu bili su Almir Derdemez u 12. minuti, Matej Rugle u 28. minuti, Sead Kavgić u 30. minuti i Nikola Anđelić u 63. minuti.

U nedjelju 12. juna na domaćem terenu Bosna igra odlučujuću utakmicu protiv ekipe VfB Friedberg, utakmicu koja će odlučiti da li Bosna odlazi u najviši rang takmičenja.

Treneri Bosne Emir Bajraktarević i Amir Kusumović zajedno sa njihovim fudbalerima nalaze se pred historijskim uspjehom jednog bh. nogometnog kluba u dijaspori,odnosno u Njemačkoj.

Do sada nikada ni jedan klub iz BiH nije igrao, nije se takmičio u Gruppenligi.

U Bosni igraju i tri fudbalera koja žive u Frankfurtu, a porijeklom su iz Livna, a to su Tomislav Vrdoljak, Adi Musli i HuseinVelagić, a sva trojica su nekada zajedno igrali za  Triglav iz Livna.

Sastav: Tomislav Vrdoljak, Mirsen Čakrlija, Husein Velagić, Kenan Mašić, Sead Kavgić, Nermin Polimac, Almir Derdemez, Matej Rugle, Nikola Anđelić, Adi Musli, Kenan Hot, Samir Kurtić, Kenan Kovačević, Adis Grabovica i Zekir Mešanović.

Uprava kluba Bosna iz Frankfurta, kao i svi njeni fudbaleri pozivaju sve ljubitelje fudbala da dođu u nedjelju, 12. juna, na njihov stadion  (Ackermannwiese), Herxheimerstrasse 8, 60326 Frankfurt u 15 sati, da im daju podršku sa tribina, a oni će na terenu učinti i dati sve od sebe da dođu do pobjede, pa tako i do većeg ranga takmičenja.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.