DIJASPORA

Bosanci i Hercegovci iz Offenbacha i Frankfurta učestvovali u "Maršu mira"

U počast žrtvama genocida u Srebrenici

Bato ŠIŠIĆ

10.7.2016

Organizator ovogodišnjeg "Marša mira" za Srebrenicu i za sjećanje na genocid u Srebrenici, kao i prethodnih godina, u njemačkom gradu Offenbachu bio je džemat "Firdeus Offenbach".

Bosanci i Hercegovci, Bošnjaci grada Offenbacha i Frankfurta su ovim činom dali svoj mali doprinos u počast žrtvama genocida u Srebrenici. Kolona se formirala ispred prostorija džemata "Firdeus Offenbach", i uz policijsku pratnju krenula ka samim centru grada.

Završna komemoracija održana je u samom centru Offenbacha, gdje su se prisutnima obratili predsjednik džemata Adis Mujakić, predstavnica katoličke crkve Barbara Huber-Rudolf, predstavnik vijeća stranaca Abdulkadir Rafoud, kao i specijalni gost Sejfudin Tokić.

Gradonačelnik Offenbacha Peter Schneider ovaj put nije mogao prisustvovati "Maršu mira", ali je iskazao svoju potpunu podršku samom činu i bošnjačkom narodu. Uz navedene goste poseban nastup su imali najmlađi članovi, koji su svojim recitacijama podsjetili na gnusno djelo i time rasplakali prisutne sugrađane.

Program komemoracije vođen je na bosanskom i njemaćkom jeziku. Učestvovalo je vise šetača "Marša mira", a koji je protekao bezbjedno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.