DIJASPORA

HAGEN: FK Bosna se neće ugasiti!

Klub postoji već 24 godine

Bato ŠIŠIĆ

24.8.2016

Jedan od najstarijih nogometnih bh.klubova u dijaspori je FK Bosna iz njemačkog grada Hagena.

Davne 1994.godine okupili su se mladi ljudi, izbjeglice iz BiH pune etuzijazma i osnovali nogometni klub. Sa povremenim usponima i padovima, često i na korak do potpunog zatvaranja i gašenja, ta prva generacija, sa onima koje su stasavale i rasle uz FK Bosna Hagen, uspjeli su do danas da održe klub, te da nastave da se i dalje takmiče u njemačkoj B Kreisligi.

Iz uprave poručuju da su sretni zbog onih koji su željeli da se taj klub ugasi, zbog toga što su otišli, te one koji su za opstanak kluba bili, ostavili da na miru dalje rade i takmiče se. Kako su nam rekli, danas su jači nego ikad prije.

Posljednju utakmicu odigrali su protiv ekipe RSV Selbecke Hagen. Ova utakmica im se nije posrecila, pa su tako na kraju izgubili rezultatom od 2:0, ali to ih nije nimalo obeshrabrilo da idu dalje i već u narednoj očekuju pobjedu.

Na kraju protekle sezone ekipu je napustilo sedam igrača, ali isto tako u klub su došli novi fudbaleri. A među njima su Aldin Mujagic, Elvir Đedović, Efkan Aksoy i Mirza Kapetanović, a tu je i novi trener Hasan Kapetanović.

- Prije svega želim da kažem da su ovo sve mladi fudbaleri puni entuzijazma, želje i volje da nastave tradiciju dugu 22 godine. Svi oni imaju isti cilj, a to je da se klub ne ugasi, a mi stariji smo tu da ih podržimo u njihovoj namjeri, a to ćemo zajedničkim naporom i uspjeti - rekao nam je trener Kapetanović.

Sastav: Armin Sipović, Amir Sipović, Aldin Mujagić, Halid Sipović, Nesib Serhatlić, Esad Demiri, Mirza Kovačević, Elvis Đedović, Esad Mesikić, Lütfi Aydin i Efkan Aksoy.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.