KROZ HISTORIJU

Evo kako su Tramp i Bajden izgledali nekad i čime su se bavili

Donald Tramp rođen je 1946., u njujorškom okrugu Kvins, a Bajden 1942. godine u pensilvanijskom gradu Skrantonu

Tramp i Bajden. agencije

Piše: Fu. M.

4.11.2020

Sjedinjene Američke Države večeras biraju predsjednika. Donald Tramp (Trump) ili Džo Bajden (Joe Biden).

Pogledajte kako su kandidati za američkog predsjednika izgledali nekad. Također, donosimo i kraću biografiuju oba kandidata.

Donald Tramp - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Donald Tramp rođen je 1946., u njujorškom okrugu Kvins. Ovaj američki poduzetnik je i televizijski producent i voditelj te političar njemačko-škotskog porijekla.

Od 1971. godine vrši funkciju generalnog direktora Tramp organizacije (The Trump Organization), mješovitog koncerna sa nekoliko desetina hiljada zaposlenih. Kao tajkun u oblasti nekretnina i industrije zabave, ovaj milijarder je u medijima dostigao veliku popularnost i prepoznatljivost, a njegovo ime postalo je i tržišna marka, pogotovo po njemu nazvanim neboderima, "Trump Towers".

Nakon televizijskih emisije, poput The Apprentice, još više je povećao svoju popularnost, te danas spada među najpoznatije poslovne ljude u SAD.

Džo Bajden - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Džo Bajden se rodio 20. novembra 1942. godine, u pensilvanijskom gradu Skrantonu, kao prvo od četvoro djece u katoličkoj porodici raznolikog etničkog porijekla; bake i djeda su mu imale englesku, francusku i irsku krv, a majčin otac je bio član Državnog senata Pensilvanije.

Tokom pedesetih godina nekoliko puta su morali da se sele zbog poslovnih nedaća njegovog oca, čak i da žive kod roditelja Džozefove majke. Potom su se preselili u saveznu državu Delaver, prvo u stan a potom i u kuću u Vilmingtonu, kada je njegov otac napokon uspio da nađe stabilan i solidan posao u prodaji polovnih automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.