BIJELA KUĆA

Tramp: Idemo na Vrhovni sud, ne želimo da nađu neke glasove u 4 ujutro i pridodaju ih

Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju, kaže Tramp

Tramp: Proglasio pobjedu. Agencije

Ad. A. / FOX NEWS

4.11.2020

Tokom obraćanja iz Bijele kuće američki predsjednik Donald Tramp kazao je da je definitivno pobjedio na izborima, ali je također izrazio sumnju na regularnost izbora u pojedinim državama te je najavio da će se zbog toga obratiti Vrhovnom sudu.

- I kad uzmete sve te države koje smo dobili večeras i margine s kojima smo dobili. I odjednom - šta se događa s izborima? Znate šta se dogodilo? Znali su da ne mogu dobiti i sad govore da idemo na sud. Od početka sam rekao da će poslati desetine miliona glasova i ako ne dobiju, idu na sud. Florida je bila nevjerojatna pobjeda, Teksas, Ohajo, tamo smo uvjerljivo dobili... Velika pobjeda i u Sjevernoj Karolini - rekao je Tramp te se referirao na prema njegovom mišljenju izbornu krađu:

- I odjednom je sve stalo. Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju. Iskreno dobili smo ove izbore. Naš cilj je sada očuvati integritet naše zemlje. Ovo je velika prevara. Idemo na Vrhovni sud, ne želimo da nađu neke glasove u 4 ujutro i pridodaju ih. Ovo je tužan trenutak. Mi ćemo dobiti ovo. Što se mene tiče, već smo dobili – pojasnio je Tramp.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.