AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR

Blinken se sastao sa Logarom: Slovenija snažan partner u naporima SAD da revitaliziraju partnerstvo sa EU

Lijepo je bilo sastati se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom i razgovarati o kandidaturi Slovenijie u UN-ovom Vijeću sigurnosti za 2024/25, naveo je Blinken

Blinken i Logar. twitter

E. Ć.

20.12.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Slovenije Anžeom Logarom. 

Kako je Blinken naveo u objavi na svom Twitter nalogu, on i Logar su razgovarali o Sloveniji. Istaknuto je kako je Slovenija snažan partner u naporima Sjedinjenih Američkih Država da revitaliziraju partnerstvo između SAD i EU, a dotakli su se i situacije u BiH. 

- Lijepo je bilo sastati se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom i razgovarati o kandidaturi Slovenijie u UN-ovom Vijeću sigurnosti za 2024/25, Ukrajini, kao i zapadnom Balkanu. Slovenija je snažan partner u našim naporima da relativiziramo partnerstvo Sjedinjenih Američkih Država i Evropske Unije - naveo je Blinken.

Iz Stejt Departmenta su saopćili kako su Blinken i Logar izrazili opredijeljenost za suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.