LONDONSKA POLICIJA

Naoružani muškarac provalio u dvorac Vindsor u kojem je bila i kraljica Elizabeta

U saopćenju je navedeno kako je muškarac uhapšen zbog sumnje da je provalio ili neovlašteno ušao na zaštićeno mjesto i posjedovao vatreno oružje

Kraljica Elizabeta. Agencije

Avaz.ba

25.12.2021

Londonska policija saopćila je da je na božićno jutro zbog pokušaja provale u dvorac Vindsor uhapsila naoružanog muškarca.

Policajci su na mjesto incidenta stigli oko 8:30 ujutro po tamošnjem vremenu i na području dvorca uhapsili 19-godišnjaka iz Southamptona. Dok su ga odovodili u pritvor, u samom dvorcu su se nalazili kraljica Elizabeta, Čarls i Kamila.

- Istraga je u toku, usko surađujemo s kolegama iz Metropolitanske policije - rekla je nadzornica Rebeka Mers (Rebecca Mears).

U saopćenju je navedeno kako je muškarac uhapšen zbog sumnje da je provalio ili neovlašteno ušao na zaštićeno mjesto i posjedovao vatreno oružje, navodi BBC.

- U ovom trenutku ostaje u pritvoru. Možemo potvrditi da su sigurnosni procesi pokrenuti u trenucima nakon što je muškarac ušao u teren dvorca,ali moramo naglasiti da nije ušao ni u jednu zgradu. O incidentu su obaviješteni članovi kraljevske porodicei. Ne vjerujemo da postoji šira opasnost za javnost - piše u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.