RAT BUKTI

Rusi tvrde: Zauzeli smo nekoliko gradova i srušili 4 aviona

Novinska agencija TASS je objavila da su ruske snage od početka sukoba s Ukrajinom 24. februara uništile 69 aviona na zemlji i 21 u zraku

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je danas da su srušena četiri ukrajinska borbena aviona Su-27. Agencije (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta))

E. T.

5.3.2022

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je danas da su srušena četiri ukrajinska borbena aviona Su-27 u vazdušnim borbama blizu Žitomira. To je oko 100 kilometara od Kijeva. Ovu vijest je prenijela agenciej Interfax. 

Novinska agencija TASS je objavila da su ruske snage od početka sukoba s Ukrajinom 24. februara uništile 69 aviona na zemlji i 21 u zraku.

Ruska vojska nastavila je u subotu i ofanzivu na dva grada nakon što je odgođena evakuacija civila, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konačenkov. 

- Zbog oklijevanja ukrajinske strane da utječe na nacionaliste ili da produži prekid vatre, ofanzivne operacije nastavile su se od 18 sati po moskovskom vremenu - rekao je u video poruci.

Rusija je ranije najavila prekid vatre i otvaranje humanitarnih koridora za evakuacija civila iz Mariupolja i susjednog grada Volnovahe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.