ZASTUPNICA SBB-A

Prašović-Gadžo: Predložen je amandman da Opća bolnica dobije 5 miliona KM

Reakcija je to na Amandmane predlagača - Vlade FBiH koji su jučer usvojeni na sjednici, a isti se odnose na Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restruktuiranju javnih zdravstvenih ustanova u FBiH

Prašović: Izdvojiti 5 miliona za Opću bolnicu. AVAZ

S. S.

25.3.2022

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Federacije BiH Sanela Prašović-Gadžo je na društvenim poručila da je u službenu proceduru uputila Amandmane da se za JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” izdvoji 5 miliona KM.

- Reakcija je to na Amandmane predlagača - Vlade FBiH koji su jučer usvojeni na sjednici, a isti se odnose na Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restruktuiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH. Naime, Vlada FBiH je na jučerasnjoj sjednici odbila zahtjev SBB ministara da se temeljem navedenog Prijedloga zakona za JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakas” Sarajevo transferira 5 miliona KM - navodi Prašović-Gadžo.


Vlda FBiH izdvojila samo dva miliona

Umjesto toga Vlada FBiH je usvojila amandman kojim je definirano da JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo dobije 2 miliona KM.

-Klub SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH je stoga odmah u proceduru uputio amandman kojim tražimo da za Opću bolnicu bude izdvojeno 5 miliona - navodi Prašović-Gadžo.

Uvršteno na dnevni red

Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restruktuiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH uvršten je u dnevni red sjednice Predstavničkog doma koja će biti odrzana 28. i 29. marta ove godine.

- Vlada FBiH je nepravedno zanemarila značaj rada Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i činjenicu da ova zdravstvena ustanova prema obimu rada, broju uposlenih i broju pacijenata, treba dobiti veći iznos novcanih sredstava.

Amandman Prašović-Gadžo. AVAZ

Amandman Prašović-Gadžo. AVAZ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.