TOKOM OBAMINE POSJETE

Bajden se našalio: Zovem se Džo Bajden, ja sam potpredsjednik Baraka Obame

Barak Obama je dobio velike ovacije prilikom obraćanja u Bijeloj kući, koju je posjetio prvi put od 2017. godine

Barak Obama i Džo Bajden. Twitter

E. Ć.

5.4.2022

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) danas se tokom konferencije za medije, a na kojoj su prisustvovali Barak Obama (Barack) i Kamala Heris (Harris), našalio na svoj račun.

Bajden je nedavno napravio gaf kada je govorio o angažmanu Mišel Obame (Michel), rekavši da je bila potpredsjednica SAD. Zapravo je on bio potpredsjednik SAD dok je predsjednik bio Barak Obama, suprug Mišel Obame.

- Zovem se Džo Bajden, ja sam potpredsjednik Baraka Obame - našalio se Bajden i nasmijao okupljene novinare, a potom je naveo da je i suprug Džil Bajden (Jill), koja nije tu prisutna jer radi.

Barak Obama je dobio velike ovacije prilikom obraćanja u Bijeloj kući, koju je posjetio prvi put od 2017. godine. Bajden se na Twitteru oglasio o posjeti Obame.

- Čast mi je da poželim dobrodošlicu mom prijatelju predsjedniku Baraku Obami nazad u Bijelu kuću. Radujem se što ću razgovarati o velikom koraku koji danas najavljujemo, a koji bi proširio pokrivenost prema Zakonu o pristupačnoj njezi za porodice i smanjio troškove zdravstvene zaštite za vrijedne Amerikance - napisao je Bajden.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.