SUKOBI OD RANE ZORE

Rusi spremaju osvetu zbog potapanja broda, ne zna se broj žrtava u Kijevu

Broj i intenzitet raketnih napada na objekte u Kijevu bit će povećan kao odgovor na bilo kakve terorističke napade ili diverzije na ruskoj teritoriji, kaže Konašenkov

Danas je 52. dan agresije Rusije na Ukrajinu. AFP

Piše: E. Ma.

16.4.2022

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je da spasilačke službe rade na mjestu eksplozija koje su odjeknule u Darnickiju, predgrađu glavnog grada Ukrajine, preko noći i rano jutros.

Dodao je da je broj žrtava nepoznat.

Mediji prenose i navode da su Rusi gađali fabriku raketa, koje su Ukrajinci koristili da potope ruski ratni brod "Moskva".

Kako javlja "Sky News", ruske snage spremaju se za lansiranje novih raketnih napada na mete u Ukrajini kako bi odgovorili na ono što nazivaju "teroristički napadi ili diverzije na ruskoj teritoriji".

U prijevodu, to znači da pripremaju osvetu za potonuće "Moskve", zapovjednog broda ruske Crnomorske flote.

- Broj i intenzitet raketnih napada na objekte u Kijevu bit će povećan kao odgovor na bilo kakve terorističke napade ili diverzije na ruskoj teritoriji koje izvodi nacionalistički režim u Kijevu", rekao je glasngovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Podsjetimo, ruska krstarica "Moskva" potonula je nakon što su ju pogodili ukrajinski protivbrodski projektili Neptun (prema ukrajinskoj verziji priče) ili nakon eksplozija streljiva uzrokovanih požarom (ruska verzija priče).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.