ČEČENSKI VOĐA

Kadirov: U korjenu treba uništiti ove naciste, banderloge, šejtane

Treba pitati ljude što žele, kako žele nastaviti živjeti, koji su njihovi glavni problemi, kao što je Vladimir Putin jednom dao priliku našem čečenskom narodu, rekao je

Ramzan Kadirov. Agencije

H. J. I.

18.4.2022

Predsjednik Čečenske Republike Ramzan Kadirov, rekao je da u Ukrajini nema s kim pregovarati te je naveo potrebu da se tamo formira vertikala vlasti i pita Ukrajince što žele.

- Puno stvari mi je neshvatljivo kada veliki političari, politički naučnici i stratezi daju izjave da je potrebno pregovarati. Kao da Ukrajina ima moć. Ne postoji vertikala vlasti, nema predsjednika, nema vrhovnog zapovjednika, nema baš ništa - kazao je Kadirov za RIA-u.


Prema njegovim tvrdnjama, "tamo je jedna razbojnička skupina, koja je jedno vrijeme bila s njima, u Čečenskoj Republici".

- U korjenu treba uništiti ove naciste, banderloge, šejtane. Nakon toga, potrebno je imenovati privremenog vršitelja dužnosti šefa regije, nakon toga, možemo početi formirati vlast kao što smo u Čečenskoj Republici. Treba pitati ljude što žele, kako žele nastaviti živjeti, koji su njihovi glavni problemi, kao što je Vladimir Putin jednom dao priliku našem čečenskom narodu - rekao je Kadirov u video poruci objavljenoj na Telegram kanalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.