MOHAMED RAD

Parlamentarac Hezbolaha otkrio koliko im novca navodno treba za "uništenje Izraela"

Rad je također rekao da je 900 milijardi dolara potrošeno na uništenje Jemena tokom građanskog rata koji se odvija, prenosi Jerusalem post

H. J. I.

18.4.2022

Mohamed Rad. Agencije

Mohamed Rad (Mohammed Raad), šef parlamentarnog bloka Hezbolaha u libanskom parlamentu, izjavio je u subotu da će biti potrebno "samo devet milijardi dolara da se uništi država Izrael".


Devet milijardi dolara

- Otporu treba samo devet milijardi dolara i neće ostati ništa što se zove Izrael u regionu - rekao je Rad, koji se prethodno sastao s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron), prema vijestima koje prenosi libanski MTV.

Rad je također rekao da je 900 milijardi dolara potrošeno na uništenje Jemena tokom građanskog rata koji se odvija, prenosi Jerusalem post.

Francuska je zabranila Hezbolahovo vojno krilo, ali i dalje odbija označiti Hezbolah terorističkom organizacijom. U međuvremenu, SAD, Arapska liga, Njemačka, Japan, Kanada, Austrija, Velika Britanija i dodatno evropske i latinoameričke zemlje svrstavaju cijelu Hezbolahovu organizaciju kao strani teroristički pokret.


"Pravo da branimo naše postojanje"

- Ono što je dovelo do bankrota Libanonaca i gurnulo ih u najnoviju ekonomsku i finansijsku krizu je američka dominacija, koja je željela da uništi otpor, a nije uspjela - rekao je Rad početkom aprila, prema libanskoj novinskoj stranici Naharnet.

- Neki ljudi kažu da oni koji ne komuniciraju sa Amerikancima nisu dostojni da žive u ovoj zemlji, ali mi nećemo komunicirati niti razgovarati sa Amerikancima, i imamo pravo da branimo naše postojanje od onih koji joj prijete - rekao je Raad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.