BITKA SE NASTAVLJA

Tinejdžer koji "zagorčava" život Ilonu Masku kreirao profile na ostalim društvenim mrežama

Tinejdžer Džek Svini postao je popularan zahvaljujući praćenju privatnog aviona Ilona Maska

Ilon Mask. FOX BUSINESS

A. Z.

28.4.2022

Tinejdžer Džek Svini (Jack Sweeney) postao je popularan zahvaljujući praćenju privatnog aviona Ilona Maska (Elon Musk) i objavljivanju informacija o tome na Twitteru. Nakon što je Mask kupio ovu društvenu mrežu, Svini se odlučio "osigurati" te je napravio profile na drugim društvenim mrežama u slučaju da mu profil na Twitteru bude izbrisan.

Svini je odbio ponudu Ilona Maska (Elon Musk) od 5.000 dolara da prestane pratiti njegov privatni avion, zatim je tražio 50 hiljada dolara. Zatim mu je Mask ponudio automobil marke "Tesla" na tri godine, no on je i to odbio tražeći automobil u trajno vlasništvo. Ilon Mask više nije bio voljan pregovarati.

Džek Svini već ima pripremljene profile na Instagramu, Facebooku, Telegramu i još nekim platformama.

Prema pravilima Twittera, profil ne može smatrati odgovornim za dijeljenje privatnih informacija jer su detalji o Maskovom avionu već javno dostupni. 

Međutim, profil Elonjet izvlači podatke iz velikog obima informacija o avionima pod nazivom ADS-B, što ih čini vidljivim kontrolorima leta i drugim avionima. No, Mask sada može promijeniti pravila Twittera, što izaziva strah kod tinejdžera.

Mask je popularna ličnost na Twitteru, a profil Elonjet prati više od 428.000 ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.