BIVŠI PREDSJEDNIK RUSIJE

Medvedev: Ukoliko Ukrajina, ne daj Bože, napadne, izvršit ćemo udare na centre koji donose odluke

Mora se shvatiti da centri za donošenje odluka nisu, nažalost na teritoriji Kijeva, zato je to prijetnja koja se mora uzeti u obzir, istakao je Medvedev

Medvedev: Rusija neće imati drugog izbora. Twitter

E. Ć.

3.6.2022

Zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik te Rusije Dmitri Medvedev (Dmitry) rekao je da ruske Oružane snage neće imati izbora, ukoliko Ukrajina upotrijebi naoružanje protiv objekata u Rusiji, osim da izvrše udare na centre koji donose odluke.

- To je očigledno. Ranije je već rečeno da, ukoliko, ne daj Bože, određena vrsta oružja bude upotrijebljena protiv ruskih teritorija, Oružane snage Rusije neće imati drugi izbor već da izvrše udare na centre koji donose odluke - upozorio je Medvedev

Medvedev nije precizirao na koje centre misli, ali je rekao da bi ti potezi uticali na Ministarstvo odbrane i Generalštab Ukrajine.

- Mora se shvatiti da centri za donošenje odluka nisu, nažalost na teritoriji Kijeva, zato je to prijetnja koja se mora uzeti u obzir -  poručio je Medvedev komentarišući novo naoružanje koje u Ukrajinu stiže iz Sjedinjenih Američkih Država.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.