BUJAR OSMANI

Šef diplomatije Sjeverne Makedonije ne ide u Bugarsku na sastanak

Sofija je obaviještena da će u tom periodu Osmani, kao predstavnik Vlade, biti fokusiran na raspravu u Sobranju o prijedlogu Francuske

Bujar Osmani. Agencije

H. J. I.

10.7.2022

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani neće se odazvati pozivu bugarskog Ministarstva vanjskih poslova da učestvuje na godišnjem sastanku Zajedničke međuvladine komisije, koji se u Banskom održava do 11. jula.

Sofija je obaviještena da će u tom periodu Osmani, kao predstavnik Vlade, biti fokusiran na raspravu u Sobranju o prijedlogu Francuske, objavila je Nova Makedonija.

- Notu je primilo Ministarstvo vanjskih poslova, ali je Sofija obaviještena da će se u ovom periodu Osmani fokusirati na proces u parlamentu, a stručnjaci iz dva ministarstva će nastaviti svoj rad. Ako se ukaže potreba, Osmani i Teodora Genčovska će ponovo održati online sastanak - rečeno je u makedonskom MSP.

Bugarsko ministarstvo pozvalo je jučer Osmanija na sastanak koji je počeo danas u Banskom. Na sastanku bi, prema najavi bugarskog MSP, trebalo da bude razmotreno ispunjavanje Sporazuma o dobrosusjedstvu i da se preduzmu mjere za unapređenje bilateralne saradnje u svim sektorima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.