POGLAVAR KATOLIČKE CRKVE

Papa Franjo otputovao u Kanadu na "hodočašće pokajanja"

U okviru posjete sastat će se s domorodačkim grupama koje su bile izložene fizičkom nasilju i seksualnom zlostavljanju u internatima koji su povezani s Katoličkom crkvom, zbog čega se i ranije izvinio tokom svojih kontakata u ovoj zemlji

Papa je jutros otputovao za Kanadu avionom ITA Airlinesa. Agencije

A. Č. / Anadolija

24.7.2022

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo otputovao je u Kanadu kako bi se susreo s domorodačkim grupama koje su u prošlosti bile izložene fizičkom nasilju i seksualnom zlostavljanju u školama pri Katoličkoj crkvi, javlja Anadolija.

Papa je jutros otputovao za Kanadu avionom ITA Airlinesa.

U saopćenju iz Vatikana navodi se da se papa Franjo razgovarao sa novinarima koji prate njegovo putovanje tokom leta Rim-Edmonton. Papa je posjetu Kanadi opisao kao "hodočašće pokajanja".

Duhovni vođa katolika će svoje kontakte započeti na svom šestodnevnom putovanju u Kanadu iz grada Edmontona. Osim Edmontona, posjetit će i gradove Quebec i Iqaluit.

U okviru posjete sastat će se s domorodačkim grupama koje su bile izložene fizičkom nasilju i seksualnom zlostavljanju u internatima koji su povezani s Katoličkom crkvom, zbog čega se i ranije izvinio tokom svojih kontakata u ovoj zemlji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.