PORUKA IZ RUSIJE

Zaharova: Provjeriti ukrajinski trag o ubistvu Dugine

Utvrđeno je da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sjedišta vozača

Zaharova: Ruski organi istražuju smrt Darje Dugine. Agencije

A. Č.

21.8.2022

Portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas, povodom pogibije ruske novinarke i politikologa Darje Dugine, da ukoliko nadležni organi potvrde ukrajinski trag u njenom ubistvu, onda postoji politika državnog terorizma koju sprovodi Kijev.

- Ruski organi istražuju smrt Darje Dugine. Ako se ukrajinski trag potvrdi, a ovu verziju je iznio lider DNR Denis Pušilin, a to moraju da provjere nadležni organi, onda je riječ o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim - napisala je na Telegramu Zaharova.

Ruski Istražni komitet saopćio je da podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen.

Utvrđeno je da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sjedišta vozača.

- Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mjesta - navedeno je u saopćenju.

Trenutno istražitelji, uz učešće stručnjaka iz Glavne uprave za sudsku medicinu Ruskog istražnog komiteta, nastavljaju uviđaj na mjestu ubistva.

Dugina je bila kćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina poznatiji kao "Putinov mozak", a u trenutku pogibije bila je u automobilu svog oca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.