UŽAS U PARIZU

Brutalno ubijena djevojčica (12): Sumnja se da je bila silovana

Obdukcijom obavljenom u subotu pronađene su rane na grlu

Pariška policija. ILUSTRACIJA

A. O. / The Guardian

18.10.2022

Francuska policija pokrenula je istragu o ubistvu nakon što je tijelo 12-godišnje djevojčice otkriveno u koferu ispred njene kuće na sjeveroistoku Pariza.

Vjeruje se da je žrtva, po imenu Lola Daviet, bila silovana i mučena prije nego što je ubijena, piše The Guardian.


Otvorena istraga

U ponedeljak su se pred sudiju u Parizu pojavila dvojica osumnjičenih, beskućnica (24) i muškarac (43). Policija navodno ispituje još dvije osobe. Za vikend je otvorena zvanična istraga za "silovanje počinjeno uz djela mučenja i varvarstva" i za "prikrivanje leša".

Glavni osumnjičeni je navodno uhvaćen na CCTV-u kako je pratio ili pratio Lolu u stambenoj zgradi u kojoj je djevojčica živjela u petak oko 15:30 sati, nekoliko minuta nakon što je napustila školu. Ženu su kasnije vidjeli lokalni ljudi kako gura veliki plastični kofer po tom području.

Kofer je ostavljen ispred stambene zgrade nedaleko od zgrade u 19. arondismanu u kojoj je Lola živjela sa svojim roditeljima, Delfine (Delphine) i Johanom, koji su bili čuvari zgrade. Otkrio ga je beskućnik u petak uveče. Obdukcijom obavljenom u subotu pronađene su rane na grlu. Državno tužilaštvo je saopćilo da se djevojčica ugušila.


Otac prijavio nestanak

Lolin otac je prijavio da je nestala nakon što se nije vratila iz škole, nedaleko od njihove kuće.

Osumnjičena je bila sa starijom sestrom od 26 godina, koja živi u istoj stambenoj zgradi sa ubijenom djevojkom i njenim roditeljima. Vjeruje se da je drugi osumnjičeni vozač vozila koje je pomjerilo tijelo mrtve djevojke.


BFMTV je objavio da je Lolino tijelo označeno brojevima 1 i 0. Policija je francuskim novinarima rekla da nisu sigurni u njihov značaj, ali da izgleda da nema motiva za ubistvo. 

Navodi se da je glavni osumnjičeni bio nezaposlen, živi na ulici i da pati od teških "psihijatrijskih problema".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.